Sultana, Tash (1995)

Tash Sultana (15 juni 1995) is een Australisch singer-songwriter en multi-instrumentalist: Sultana speelt zowel live als in de studio alle instrumenten. De artiest wordt omschreven als een 'one-person-band.' Sultana is in 2017 en 2018 genomineerd voor diverse ARIA Awards en won er een, in de categorie Best Blues and Roots Album voor het album Flow state. Daarnaast heeft Sultana wereldwijd honderden concerten gegeven en opgetreden op festivals waaronder Down The Rabbit Hole, Lowlands en Rock Werchter. In eigen land behaalden de singles Jungle, Mystik, Murder to the mind en Electric feel de Triple J Hottest 100.

Foto: Sterling Munksgard / Shutterstock

Gender fluïde revolutie

Tash Sultana identificeert zichzelf als non-binair en wordt graag aangesproken met de voornaamwoorden they, them en their. Sultana is open over hun identiteit op social media en voorstander van 'de gender fluïde revolutie.' 

Thuisopname gaat viral

Sultana werd een YouTube-sensatie na het plaatsen van een thuisopname van de single 'Jungle.' Dezelfde nacht dat de video werd geplaatst ging de video viraal en bereikte 26 miljoen weergaven!