Kehlani (1995)

Kehlani Ashley Parrish (geboren op 24 april 1995) is een Amerikaanse zangeres, songwriter en danser. Kehlani komt oorspronkelijk uit Oakland, Californië. Ze beschrijft haar etniciteit als een mix van 'zwart, wit, Native American, Filipijns, Mexicaans en Spaans'. Haar vader was Afro-Amerikaans en haar moeder werd beschreven als 'voor het grootste deel wit, Spaans en Native American.' Ze werd geadopteerd en opgevoed door haar tante toen haar moeder, die kampte met drugsproblemen, in de gevangenis zat. Kehlani's vader, die ook een drugsverslaving had, stierf toen ze nog een peuter was.

Foto: Kehlani tijdens de Come Up Show / Time Festival in Toronto, Ontario in August 2016: Wiki.

Kehlani streefde ernaar om danslerares te worden, maar ze kreeg een knieblessure op de middelbare school, waardoor ze zich meer ging focussen op zingen. Toen ze bij haar tante woonde, werd Kehlani bijna alleen maar blootgesteld aan R&B en neo soul artiesten zoals Lauryn Hill, Erykah Badu en Jill Scott, welke ze nu beschrijft als één van haar eerste muzikale invloeden. Verder zegt ze dat Mariah Carey haar favoriete artiest is.

Carrière

Kehlani was nog maar 14 toen ze werd aangeworven om lid te worden van een lokale pop cover band, PopLyfe. Sindsdien heeft Kehlani grote stappen gemaakt in haar carrière. In 2014 bracht ze haar eerste commerciële mixtape uit, Cloud 19, (2014). De mixtape werd vermeld als een van de 50 beste albums van 2014 van het complex. Haar tweede commerciële mixtape, You should be here (2015), debuteerde op nummer 5 op de R & B / Hip-Hop-grafiek, voorafgegaan door haar verkocht Noord-Amerikaanse promotietour. In 2016 werd ze genomineerd voor de Grammy Award voor Best Urban Contemporary Album voor You should be here. Kehlani bracht haar debuutalbum SweetSexySavage uit in januari 2017.

Uit de kast op Twitter

In 2018 kwam Kehlani publiekelijk uit de kast als queer en panseksueel via Twitter. Daarnaast vertelde de R&B vocalist openlijk over haar seksuele identiteit tijdens een interview met MTV eind 2017. Naar aanleiding van haar nieuw uitgebrachte nummer 'Honey,' een akoestisch liefdeslied over een vrouw, met teksten als 'All the pretty girls in this world/ But I'm in this space with you'- zegt Kehlani compleet zichzelf te zijn in haar muziek, en niet alleen in haar leven. 'Het is meer dan logisch dat ik hier muziek over maak en dat ik dat met vertrouwen kan uitdragen,' aldus de R&B vocalist.  

Luister hier Kehlani's Honey!

Wist je dat Kehlani ook te zien is in de muziekvideo van Hayley Kiyoko's nummer 'What I Need'? Bekijk de clip hier!