Reijnders, Renate (1973)

Renate Reijnders (1973) is geboren in het Limburgse Beek. Ze vormt samen met Kim Goedegebure het cabaretduo Reijn en Goed. Zij leerden elkaar kennen op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar zij in 1997 afstudeerden. In 2000 winnen de dames het Leids Cabaret Festival. 

Sindsdien toeren ze door heel Nederland om elke schouwburg onveilig te maken en inmiddels hebben ze vijf cabaretshows op hun naam staan. Daarnaast is Renate ook werkzaam als humortrainer in het bedrijfsleven (Jobtraining) en vaak te zien in tv-series. (o.a. Gooische Vrouwen) en films (Gluckauf). Ook is zij columniste en als stemacteur te horen in verschillende commercials van Bavaria en Zalando.

Sinds 2016 staat ze ook solo in het theater, te beginnen met Het Humorcollege. In deze show vertelt ze ook over haar privéleven met haar vrouw en kinderen. 'Ik vind het belangrijk om mezelf in te zetten voor de LHBT-gemeenschap', vertelde ze in 2016 aan Zij aan Zij. 'Ik heb meegewerkt aan een event voor meiden die nog uit de kast moesten komen en vond het fijn daarin een rol te kunnen vervullen. De organisator van het event riep altijd, we doen het voor die ene, en dat vind ik mooi.'

Hier lees je het Zij aan Zij – interview met Renate uit 2016.

 

Het Liefdescollege

Sinds eind 2018 geeft Renate een nieuw 'college', namelijk over de liefde. 

Welke geur wind vrouwen op? Wat moet je vooral niet doen als je iemand wil verleiden? En hoe blijf je aantrekkelijk voor elkaar? In Het Liefdescollege geeft Renate Reijnders antwoord op al deze vragen. Zij aan Zij sprak met de cabaretière over de nieuwe voorstelling en vroeg haar naar de beste liefdestips. Lees het interview hier.

 

Begin 2020 ging Het Liefdescollege wegens succes in reprise. Samen met theatermaker en off-stage liefdesprofessor Renate blikten we terug op een jaar vol liefdestips en -trics: Lees hier meer!