Straathof, Barbara (1975 - 2016)

Barbara Straathof werd geboren in Libanon en werd zes weken na haar geboorte geadopteerd door een Nederlands echtpaar uit Zoeterwoude in Zuid-Holland. Vanaf 1996 zong ze bij de band Happy Hour tot ze in 2005 besloot om te stoppen en alleen verder te gaan. Na een leven achter de schermen, als producer bij verschillende tv-programma’s als Obese, Big Brother, Popstars, Life & Cooking en Holland's Next Top Model kreeg ze in 2012 landelijke bekendheid toen zij meedeed aan het derde seizoen van The Voice of Holland.

In haar auditie zong ze het nummer Make You Feel My Love van Adèle. Hiermee behaalde ze de iTunes Top 100. Na haar auditie kwam Barbara in het team van Marco Borsato en ging ze naar de liveshows. Ze werd echter uitgeschakeld in de halve finale. Dankzij The Voice of Holland had ze naast Make You Feel My Love nog twee noteringen in de iTunes Top 100 met coverversies van het nummer You Know I'm No Good van Amy Winehouse en Skyfall van Adèle. Met dit laatste nummer bereikte ze de zesde positie in de iTunes Top 100.

Na haar deelname aan The Voice of Holland besloot Straathof om haar baan op te zeggen en fulltime zangeres te worden. Straathof kwam in de jaren die volgden regelmatig over de vloer bij Life4You van Irene Moors en Carlo Boszhard. In 2014 bracht Straathof haar debuutalbum Nothing But Love uit waarin ze samenwerkt met Chris Elliott.

In 2016 werd duidelijk dat zij baarmoederhalskanker had en aan de gevolgen van deze ziekte is zij op 24 December 2016 op 41-jarige leeftijd overleden in het bijzijn van haar vriendin.