Pitty naar college – E. Bremer en A. de Crom

'Pitty naar college' is een meesterlijke persiflage op de Pitty-serie van Enid Blyton. In deze boekjes gaat de jonge en brave Pitty naar kostschool met haar trouwe vriendinnen en verlooft ze zich met Gerald.
Nadat de achttienjarige Pitty met succes haar kostschooltijd op Malory Towers heeft afgerond, gaat ze in gezelschap van haar beste vriendin Sally verder studeren op het St. Andrews College. Ook Alice en Betty, befaamd om hun dwaze streken, zijn van de partij. Maar St. Andrews is niet de keurige school die het lijkt, want er is een actieve lesbische cultuur. Het blijkt te wemelen van intriges, avonturen en romantiek. Wegwijs gemaakt door de aantrekkelijke Artemis op wie Pitty verliefd wordt en met wie ze een korte, heftige relatie heeft, leert Pitty dat er meer bestaat dan brave vriendschappen en nette verloofdes. Maar daardoor vergeet Pitty bijna de belangrijkste vriendin in haar leven Sally die in stilte verliefd op haar is en krijgen ze ruzie. Als ze pijnlijk ontdekt dat Artemis bepaald niet trouw is, komt het alsnog goed tussen Pitty en Sally.
Esther Bremer en Anja de Crom zijn de schrijfsters van het eerste deel in de Broeinest-reeks. De schrijfsters ontmoetten elkaar in een gay.com chatbox als 'Pitty' en 'Artemis' en besloten een persiflage op de populaire Engelse kostschoolromans voor meisjes van Enid Blyton (1897-1968) te schrijven. In de pers werd het "Lesbopulp voor dames" genoemd.

Klik hier om dit boek te kopen via Bol.com