Middagzwemmers - Jocelyn Vreugdenhil

'Het gebeurt nogal eens. Dat iemand me vraagt hoe wij dat als lesbisch stel gedaan hebben: kinderen krijgen. Onze zoektocht naar een donor was op zijn zachtst gezegd een lastige, frustrerende en soms nogal hilarische, zegt Jocelyn Vreugdenhil. 'Middagzwemmers is gebaseerd op deze eigen ervaringen. Op ontmoetingen met wensvaders via internet, blind dates met homostellen, een intakegesprek bij de spermabank, mannen die zich spontaan aanbieden en de teleurstelling wanneer het toch niet doorgaat.

Naast de kinderwens snijdt het boek ook andere thema's aan, zoals onverwerkte moeder-dochter issues, blinde vlekken en relatieperikelen. Bovenal is het een hedendaags liefdesverhaal. Over twee vrouwen die zielsveel van elkaar houden, maar op een punt in hun leven komen waarop ze andere keuzes maken. Keuzes over werk, liefde, vriendschap en familie waar de dertigers en veertigers van nu mee te dealen hebben.'

Over Middagzwemmers:

Charlie, opnameleider bij een kookprogramma, en Sanne, carrièrevrouw op de Zuidas, zijn gelukkig samen. Tot ze besluiten samen een kind te krijgen. Vol vertrouwen beginnen ze aan de zoektocht naar een donor. Maar hoe vind je de juiste? Hoe vind je er überhaupt een? En met de uitgesproken kinderwens duiken allerlei issues op: Sanne twijfelt diep in haar hart, Charlie raakt steeds meer geobsedeerd. Terwijl Charlie zich in de armen stort van haar vriendin Amber, bijt Sanne zich vast in haar werk en drijven de twee steeds verder uit elkaar. Maar echte liefde laat zich niet zomaar wegsturen.

Middagzwemmers wordt uitgegeven door Luitingh-Sijthoff. 

Klik hier om het boek online te bestellen