Zij en ik – Nic Stone

Jupiter en haar buurjongen Courtney zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie, sprankelende Rae hun leven instapt. Eén verhaal. Drie kanten. Geen gemakkelijke oplossingen. Als het gaat om liefde, aantrekkingskracht en relaties, is niets eenvoudig.

Nic Stone: 'Ik wilde dat ik Zij en ik had kunnen lezen toen ik vroeger zelf probeerde uit te vinden wanneer het oké is om van iemand te houden.'

Koop dit boek via Bol.com.

 

Queerboeken.nl: 'Verliefd zijn is nooit eenvoudig, maar de liefde in dit boek is wel erg ingewikkeld. Deze mooie young adult-roman gaat namelijk over een liefde waarbij drie personen betrokken zijn. Auteur Nic Stone vertelt het meeslepende verhaal vanuit de verschillende personages. Ze geeft ze elk hun eigen stem, maar er blijft steeds sprake van een heerlijke vrolijkheid in de zinnen. Die vrolijkheid doet een beetje denken aan de boeken van Albertalli. Als je die gelezen hebt, weet je dat dat een enorm compliment is.

Courtney, een van de beste high school-basketbalspelers van het land, is al jaren smoorverliefd op zijn beste vriendin Jupiter. Ondanks dat Jupiter op meisjes valt, blijft Courtney hoop houden. Maar het wordt allemaal wel erg ingewikkeld als er nóg een ‘zij’ bij komt: Rae. Jupiter wordt meteen verliefd en ook Courtney is diep onder de indruk van dit nieuwe meisje. En Rae? Zij vindt Jupiter én Courtney leuk.

Er zouden meer van dit soort mooie young adult-boeken over lesbische liefde mogen verschijnen. De knappe en eigenzinnige Jupiter is precies het personage waar je over wil lezen (overigens óók als je zelf geen lesbisch meisje bent). Het is vooral fijn dat er van haar geaardheid geen probleem wordt gemaakt: haar lesbische identiteit is juist heel vanzelfsprekend. We mogen trouwens ook Rae niet vergeten, een net zo’n fijn en belangrijk personage. Zij komt er in het boek namelijk achter dat ze zowel Courtney als Jupiter leukt vindt en dus misschien bi is. Ook daar mogen nog véél meer boeken over geschreven worden. Zij en ik geeft alvast het goede voorbeeld.'