Queer in het Licht - Naomi Grant

 

Dit boek schijnt licht op queer zijn, met 31 verhalen over liefde, over pride, over het leven vieren, over helpen en doorgeven. Maar bovenal: over groots dromen en alles voor elkaar krijgen.

Queer in het licht is geschreven door Naomi Grant en verschenen in 2021. Met bijdragen van auteurs Rashida Moentadj en Rubaina Bhikhie is Queer in het Licht een boek vol inspiratie over én voor mensen die op hun eigen manier een liefdevolle bijdrage leveren aan de wereld, waarbij hun queeridentiteit een van de vele facetten is van hun persoonlijkheid. Queer in het Licht is niet  alleen inhoudelijk een goed boek, maar ook echt een lust voor het oog met de prachtige illustraties van Nazrina Rodjan.

In Queer in het Licht lees je verhalen van bekende 'queer helden', zoals bijvoorbeeld queer activisten Marsha P.Johnson en Sylvia Rivera, die veel invloed hebben gehad in de queerbeweging in de Verenigde Staten in de jaren '70. Maar ook helden van nu delen hun ervaringen in dit boek. Denk bijvoorbeeld aan Thorn Vineyard & Mandy Woelkens, de Transketeers of Naomie Pieter.

Over de auteur

Naomi Grant is een persoonlijke, motiverende, soms shockerende, docerende en altijd eerlijke schrijvende performer. Ze praat graag over onderwerpen waar men niet graag over praat. Haar ongeremdheid heeft haar al op plekken gebracht als IFFR Black Rebels, 3FM, de Rotterdamse en Amsterdamse Schouwburg, Mag het licht aan festival, ABN Amro en de Bijenkorf.

Naomi gaat ook graag de uitdaging aan door in opdracht te schrijven voor bijvoorbeeld FunX en Scotch&Soda, live een evenement in spoken word samen te vatten zoals de LHBTQI+-talkshow FRESH of door een persoonlijke tekst te schrijven voor een jarige, zwangere of medewerker van het jaar. Haar teksten zetten aan tot nadenken en dialoog, want Naomi vindt: 'To heal the world, we first have to heal ourselves' (Michael Jackson).

Queer in het Licht is uitgegeven door Rose Stories en verkrijgbaar sinds december 2021.