De eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli

Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar - vindt ze zelf - middelmatige tekeningen, maar ook om:
Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen - en voor de liefde.

Koop dit boek via Bol.com.

 

Queerboeken.nl: 'Helemaal aan het begin van het boek schrijft Myrthe van uitgeverij Blossom Books een brief aan de lezer. Daarin staat de volgende zin: 'Er staat je een paar uur heerlijk leesplezier te wachten, want niemand kan zo goed over verliefdheid schrijven als Becky Albertalli'. Natuurlijk moet een uitgever zo enthousiast zijn, maar als je De eigenzinnigheden van Leah Burke hebt gelezen, kun je niet anders dan Myrthe gelijk geven. Albertalli is inderdaad 'de koningin van de romcom'.

Hoofdpersoon van dit boek is Leah Burke, een grappig maar ook onzeker meisje van zeventien. Misschien ken je haar al wel: ze is namelijk de beste vriendin van Simon uit Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld (ook wel bekend als Love, Simon). Leah is biseksueel – iets dat nog niemand weet. Niemand mág het ook weten, want Leah is heel erg verliefd op Abby. Zij is een van haar beste vriendinnen en heeft bovendien een relatie met Nick. Leah kan het dus onmogelijk vertellen zonder problemen te veroorzaken…

Albertalli schreef dus opnieuw een mooi coming out-boek, maar dit keer over een biseksueel meisje. Natuurlijk doet ze dat door over een heerlijke mega-verliefdheid te schrijven en gebruikt ze weer ontzettend veel Amerikaanse vrolijkheid. Ook belooft dit boek je weer een fijn feel good-einde, daar staat deze schrijfster inmiddels bekend om.

Zowel binnen als buiten de VS zijn de boeken van Albertalli ontzettend populair. Vooral haar eerste boek is heel erg geliefd. Talloze lezers werden tijdens het lezen een beetje verliefd op hoofdpersoon Simon. Hopelijk gaan zij snel beginnen aan het lezen van De eigenzinnigheden van Leah Burke. Ze zullen dan zeker ook een beetje verliefd worden op Leah.'