Tell it to the bees

Tell it to the bees (2018) is een Britse dramafilm met Anna Paquin en Holliday Grainger, geregisseerd door Annabel Jankel. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman (2009) door Fiona Shaw.

Lydia Weekes (Holliday Grainger) ligt in een scheiding en heeft een zoontje, Charlie. Wanneer Jean (Anna Paquin) in hetzelfde dorp komt wonen om als huisarts aan het werk te gaan, raakt Charlie geïnteresseerd in haar bijenkolonies en bouwen de twee een vriendschap op. Als Lydia Jean ook leert kennen, staat haar leven op zijn kop.

Charlie vertelt zijn geheimen aan niemand anders dan de bijen, maar zelfs hij kan zijn moeders relatie niet voor zich houden.

Het verhaal speelt zich af in het plattelandse Schotland in de jaren '50, waar mensen niet zijn gewend aan verandering.

De relatie tussen de twee vrouwen wordt steeds hechter en dit wekt al snel vragen op in hun omgeving. Wanneer Lydia en Charlie met Jean gaan samenwonen, beginnen de geruchten rond te gaan in het dorp. Hierdoor komt Charlie's wereld in gevaar.

Tell it to the Bees ging in première tijdens het Toronto International Film Festival als 'Special Presentation' op 9 september 2018. De film zal worden uitgebracht in de Verenigde Staten op 3 mei 2019 en op 7 juni 2019 in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de film uitkomt in Nederland is nog niet bekend.