You Can Live Forever

Canadese romantische dramafilm uit 2022. De film stond op de shortlist voor beste regie in een speelfilm bij de Directors Guild of Canada Awards 2022. In de film komt tiener Jamie in een gemeenschap van Jehova's Getuigen en ontmoet ze Marike. Marike is de dochter van een vooraanstaand lid van de gemeenschap. Stiekem ontstaat er een relatie…

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in de jaren 90. De tiener Jaime wordt na de dood van haar vader naar een gemeenschap van Jehova's Getuigen gestuurd. Als ze daar Marike ontmoet, ontstaat er een broeierige sfeer en beginnen ze in het geheim een relatie. Alleen valt dit de omgeving ook op en worden ze van elkaar gescheiden. Gedwongen tot een keuze tussen geloof of liefde.

Anwen O'Driscoll speelt Jaime en Juni Laporte vertolkt de rol van Marike. Met waardering van vele kijkers: de film heeft een IMDb beoordeling van 7,0 (1.411 stemmen). Op de review website van Rotten Tomatoes heeft de film een score 7,3 (32 stemmen).

In cast zitten onder andere Liane Balban, Antoine Yared, Hasani Freeman, Tim Campbell, Deragh Campbell en Lenni Kim.

Inspiratie voor de film

You Can Live Forever (2022) is geregisseerd door Sarah Watts en Mark Slutsky. Sarah is voor deel geïnspireerd door haar eigen opvoeding in een gemeenschap van Jehovah's Getuigen. De film is niet autobiografisch.