Small Talkshow – Tiger and Elephant moms, een recept voor queer motherhood

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 juli 2018
Tijd: 17.30
Type: Debat
Website: https://cinemasia.nl/nl/2018/07/small-talkshow-tiger-and-elephant-moms/

Locatie:

Naam: Volkshotel DOKA
Straat: Wibautstraat 150
Postcode: 1016 PA
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Ter gelegenheid van Amsterdam Pride organiseren CinemAsia en Volkshotel een Small Talkshow als speciale programmering rondom de Taiwanese documentaire Small Talk. Deze documentaire van Huang Hui-chen werd tijdens de 67ste editie van de Berlinale in 2017 bekroond met de Teddy Award in de categorie Beste Documentaire. Deze persoonlijke en tegelijkertijd universele film is het vertrekpunt voor de Small Talkshow. Talkshow host Sanne Pols neemt je mee in een uitgebreid gesprek over queer motherhood.


Cinemasia@ Amsterdam Pride
Small Talkshow: Tiger and Elephant moms, a recipe for queer motherhood 
Zondag 29 juli 2018 | 17:30 – 18:30 | Volkshotel DOKA | Entreeprijs 5,- euro


Panelgasten in de Small Talkshow zijn: Aynouk Tan, zij gebruikt mode als middel voor culturele analyse en maatschappijkritiek. Tweede gast is Jinyue Zhang, geboren en getogen in China en nu derdejaars promovendus in Rotterdam en samenwonend met haar vriendin met wie ze een geregistreerde partnerschap heeft. “Ik heb het geluk ruimdenkende ouders te hebben.” Onze derde gast Yuli Kim komt uit Tokio, Japan. Yuli’s vrouw Benessa komt uit de VS. Zij wonen sinds 2011 in Amsterdam. Ze hebben een 2,5 jaar oude dochter.


Aan de hand van de Taiwanese documentaire Small Talk gaan zij met elkaar en met het publiek in gesprek over queer motherhood, de ‘gaysian family’ – wat is nu een Elephant of Tiger mom? – coming out & coming in, jezelf zijn en wat ons allen bindt als vrouw-zijn.


Afsluitend is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een Elephant of Tiger cocktail.


Talkshow host is Sanne Pols: Sanne Pols is storyteller, gespreksleider en trainer bij IncInc, waarmee ze de werkvloer een stukje diverser en inclusiever maakt. Het meest geniet ze van haar zelfontwikkelde LGBTour: queer rondleiding door het roze hart van Amsterdam. Voorheen won ze – als projectuitvoerder – de LHBT-innovatieprijs en was ze een van de oprichters van L’HBTQ magazine.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Atria: Pink Tours

'Boze potten en het Lesbisch Prachtboek': De geschiedenis van de lesbische beweging met archiefmateriaal als rode draad. Win kaarten!

Lees verder

Halfgoden

Docu: Valentijn De Hingh reist naar India, waar al eeuwenlang een diep ingewortelde cultuur rondom het derde geslacht bestaat.

Lees verder

Love is for everyone

HEMA vindt dat liefde voor iedereen is en maakte daarom samen met bekende modeontwerpers Viktor & Rolf een limited edition Pride shirt.

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond