The Hague Pride 2019

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 7 juni 2019
Tijd: 14:00-23:00
Type: Groot Event
Website: https://www.facebook.com/events/386272445438678

Locatie:

Naam: Buitenhof
Postcode: 2513
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De eerste Haagse Gay Pride is een feit! Van 6 t/m 9 juni 2019 mogen de regenboog vlaggen massaal worden uitgehangen. Bereid je voor op een bomvol programma van culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten en natuurlijk één groot feest der diversiteit! Met dit jaar de “Royal Rainbow Parade” als kroonjuweel van The Hague Pride.


“Don’t be afraid to CONNECT”


De boodschap van The Hague Pride 2019! Een slogan die exact benoemt waar het bij een Pride om draait. Een boodschap die consequent zichtbaar zal zijn gedurende alle Pride activiteiten.


Het creëren van eenheid, het wegnemen van (voor)oordelen en met elkaar in gesprek gaan vanuit een positieve insteek. Niet bang zijn voor het onbekende en elkaar respecteren ondanks onze verschillen.


** 6 & 7 juni **


 


FILMHUIS DEN HAAG


De officiële Kick Off van The Hague Pride in Filmhuis Den Haag. Een aangepaste Pride programmering  en een scala aan maatschappelijke en culturele activiteiten. 


 


** 8 juni **


 


ROYAl RAINBOW PARADE


Een kleurrijke koetsenparade die langs de monumenten van Den Haag zal rijden. Een uniek evenement dat precies past bij de uitstraling van Den Haag als hofstad. Deze parade zal starten vanuit het Homomonument (Koekamp, Den Haag) en eindigen op het Buitenhof, waar het feest daarna zal losbarsten. 


 


PRIDEWALK


Voor de derde keer op rij, The Hague Pride Walk. Een initiatief van COC-Haaglanden. Deze Walk zal starten vanuit het Homomonument (Koekamp, Den Haag) en eindigen op het Buitenhof. 


 


BUITENHOF


Het buitenhof zal zich deze Pride lenen als de ultieme meetingpoint. Op de mainstage is zowel een cultureel programma (overdag) als een feestelijk programma (avond) gepland. De presentatie zal in handen zijn van Antje Monteiro. 


 


 


KIJKDUIN


Gay Volleybal Tournament op het strand van Kijkduin. Een initiatief van het Roze Blok. 


 


PAARD


Als de programmering van de Mainstage om 23.00u is afgelopen, verplaatst het feest zicht naar binnen. De officiële afterparty in de grootste club van Den Haag; het Paard! Een feest met meerdere muziekstijlen, dus voor ieder wat wils. (Voor deze afterparty zijn tickets nodig) 


 


** 9 juni **


BUITENHOF


De afsluiting van The Hague Pride 2019! Een groot feest waar je met de laatste energie die je nog hebt kan genieten van de lekkerste 80’s / 90’s muziek. 


Meer info: www.thehaguepride.com


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer & mentale gezondheid

LIVECAST: Ervaringen en perspectieven vanuit de LHBTQI+ gemeenschap op mentale gezondheid en de geestelijke gezondheidszorg. – Pakhuis de Zwijger.

Lees verder

Shirley

Elisabeth Moss speelt de rol van de beruchte schrijfster Shirley Jackson. Zij en haar man, professor Hyman, nemen het jonge koppel Rose en Fred in huis... Deze week in de bioscoop.

Lees verder

Rotterdam Pride 2020

Kunsthal wordt episch centrum van de Rotterdam Pride Conference 2020. De zevende editie van Rotterdam Pride zal een aangepaste maar geen mindere editie worden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden