Queer voices

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 juni 2019
Tijd: 20.00
Type: Muziek
Website: www.galakoor.nl

Locatie:

Naam: Uilenburgersjoel
Straat: Uilenburgerstraat 91
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:


Galakoor herdenkt Stonewall opstand


Verkeerde vriendschap – Queer voices


Op de vroege zaterdagochtend van 28 juni 1969 deed de New Yorkse politie een inval in de Stonewall Inn. De aanwezige homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten besloten deze inval niet over hun kant te laten gaan en kwamen in opstand. Hiermee markeerden zij het begin van een wereldwijde assertieve emancipatiebeweging van LHBT-ers.


Op 29 juni 2019, Roze Zaterdag, om 20 uur zingt Galakoor in de Uilenburgersjoel in Amsterdam liederen van componisten voor wie hun seksuele identiteit door henzelf of door de buitenwereld tot onderwerp werd gemaakt. We verbinden die liederen met verhalen over onderdrukking en verzet van homoseksuelen, lesbiennes, transgenders, biseksuelen. Over strijd en overwinning. Over liefde en vriendschap. Op het programma werken van o.a. Phinot, Schubert, Saint-Saëns, Poulenc, Barber, Gjeilo en De Muinck.


Meer info en kaarten via de website.


 


Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het komt goed

Een wee gevoel trok door mijn hele lichaam. Hoorde ik nou goed wat Mel zei? Hoorde ik nou goed wat ze tussen de regels door bedoelde? | De vrouw op de brug, deel 18.

Lees verder

Wie zwijgt, stemt toe?

Hoogstpersoonlijk: 'Ik kan die subtiele en minder subtiele opmerkingen en grapjes niet meer aanhoren. Ik moet er wel wat van zeggen.'

Lees verder

Vertrouwen

Ik dacht aan Mel terwijl we de haven uitvoeren en ik me bukkend en naar kabels grijpend naar de voorsteven begaf. Zou zij zich wel redden? | De vrouw op de brug, deel 17.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden