Queer voices

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 juni 2019
Tijd: 20.00
Type: Muziek
Website: www.galakoor.nl

Locatie:

Naam: Uilenburgersjoel
Straat: Uilenburgerstraat 91
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:


Galakoor herdenkt Stonewall opstand


Verkeerde vriendschap – Queer voices


Op de vroege zaterdagochtend van 28 juni 1969 deed de New Yorkse politie een inval in de Stonewall Inn. De aanwezige homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten besloten deze inval niet over hun kant te laten gaan en kwamen in opstand. Hiermee markeerden zij het begin van een wereldwijde assertieve emancipatiebeweging van LHBT-ers.


Op 29 juni 2019, Roze Zaterdag, om 20 uur zingt Galakoor in de Uilenburgersjoel in Amsterdam liederen van componisten voor wie hun seksuele identiteit door henzelf of door de buitenwereld tot onderwerp werd gemaakt. We verbinden die liederen met verhalen over onderdrukking en verzet van homoseksuelen, lesbiennes, transgenders, biseksuelen. Over strijd en overwinning. Over liefde en vriendschap. Op het programma werken van o.a. Phinot, Schubert, Saint-Saëns, Poulenc, Barber, Gjeilo en De Muinck.


Meer info en kaarten via de website.


 


Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden