Queer voices

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 juni 2019
Tijd: 20.00
Type: Muziek
Website: www.galakoor.nl

Locatie:

Naam: Uilenburgersjoel
Straat: Uilenburgerstraat 91
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:


Galakoor herdenkt Stonewall opstand


Verkeerde vriendschap – Queer voices


Op de vroege zaterdagochtend van 28 juni 1969 deed de New Yorkse politie een inval in de Stonewall Inn. De aanwezige homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten besloten deze inval niet over hun kant te laten gaan en kwamen in opstand. Hiermee markeerden zij het begin van een wereldwijde assertieve emancipatiebeweging van LHBT-ers.


Op 29 juni 2019, Roze Zaterdag, om 20 uur zingt Galakoor in de Uilenburgersjoel in Amsterdam liederen van componisten voor wie hun seksuele identiteit door henzelf of door de buitenwereld tot onderwerp werd gemaakt. We verbinden die liederen met verhalen over onderdrukking en verzet van homoseksuelen, lesbiennes, transgenders, biseksuelen. Over strijd en overwinning. Over liefde en vriendschap. Op het programma werken van o.a. Phinot, Schubert, Saint-Saëns, Poulenc, Barber, Gjeilo en De Muinck.


Meer info en kaarten via de website.


 


Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Carmen & Lola

Een authentieke, exotische en zinderende liefdesgeschiedenis met gepassioneerde flamencomuziek, nu te zien in de bioscoop.

Lees verder

Ellie aan de verkeerde kant

Documentaire: Ellie Lust in gesprek met slachtoffers en de 'verkeerde kant': degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan homodiscriminatie en -geweld.

Lees verder

'Ze stinkt uit haar mond'

Hoogstpersoonlijk: 'Ze is echt heel leuk en lief en slim en sexy en alles wat op mijn wensenlijstje stond, maar die geur…'

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond