Lezing over werk Erwin Olaf

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 19 juli 2019
Tijd: 19.30 - 21.30
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/vrijdag-19-juli-lezing-over-het-werk-van-erwin-olaf/

Locatie:

Naam: IHLIA
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Erwin Olafs zestigste verjaardag wordt met grote exposities groots gevierd. Zo hangen van 3 juli tot 22 september in het Rijksmuseum werken van de fotograaf naast zijn voorbeelden, zoals Rembrandt en Vermeer.


Wie Erwin Olaf (eigenlijk Erwin Olaf Springveld) niet kent, hoeft een voorbeeld van zijn kunst niet ver te zoeken. De Nederlandse munten met de beeltenis van koning Willem-Alexander zijn door hem ontworpen. Van huis uit is hij fotograaf, die in zijn carrière zowel analoog als digitaal heeft gewerkt. In zijn werk is niets aan het toeval overgelaten. De composities ogen nagenoeg perfect. Verstild of dynamisch, ze vertellen een verhaal.


In de lezing krijgt u een overzicht van het oeuvre van deze beroemde Nederlandse fotograaf. U ziet diverse bekende series die hij heeft gemaakt, zoals de portretten voor het koningshuis, de serie ‘Mature’ alsook minder beroemd werk uit de vroege carrière. Het oeuvre van deze grote estheet kent een heel duidelijke roze draad, die in deze lezing uitgebreid de aandacht krijgt.


De lezing komt tot stand in samenwerking met IHLIA en wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.


Kom ook naar de lezing over Erwin Olaf!


Wanneer? Vrijdag 19 jul 2019


Hoe laat? 19:30-21:30 uur


Waar? IHLIA – Oosterdokskade 143 te Amsterdam


Prijs? € 15,00 regulier | 25% korting met CJP of de Amsterdamse Stadspas | 25% korting voor vrienden van IHLIA

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden