IHLIA-expositie 'Ik mag zijn wie er is'

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 7 november 2019
Tijd: 10.00 - 22.00
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/portfolio-items/ik-mag-zijn-wie-er-is/

Locatie:

Naam: IHLIA
Straat: Oosterdokskade 143, 3e verdieping
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Ondanks alle aandacht voor de diverse groep transgenders blijft tot nu toe de oudere generatie enigszins onderbelicht. Terwijl juist zij, met hun persoonlijke geschiedenis van strijd en opgroeien in een wereld waar het aan acceptatie en kennis ontbrak, zoveel te vertellen heeft.


Eveline van de Putte en Erik Alkema presenteren bij IHLIA een video-installatie met daarin een vijftal openhartige documentaire portretten van transgender ouderen. Hierin vertellen oudere transgenders hun levensverhaal. Op deze manier wordt de problematiek waarmee transgenders te maken krijgen, begrijpelijk en invoelbaar gemaakt.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop augustus 2020

Het wordt een maand van afscheid en loslaten, met klappen uit onverwachte hoek. Verwar intimiteit niet met oppervlakkige bevrediging. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Pride Radio

Discover Queer Artists: Anno 2020 is er nog steeds amper tot geen zichtbaarheid voor LGBTQ+ mensen in mainstream media en daar wil Gyor Moore (27) verandering in brengen.

Lees verder

'Wij zijn ook normaal'

Shary-An gaat op bezoek in Westerkwartier, Groningen. Wij spraken haar en vroegen haar op welke plek zij zich het veiligst voelt. Nu we er toch zijn!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden