IHLIA-expositie 'Ik mag zijn wie er is'

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 7 november 2019
Tijd: 10.00 - 22.00
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/portfolio-items/ik-mag-zijn-wie-er-is/

Locatie:

Naam: IHLIA
Straat: Oosterdokskade 143, 3e verdieping
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Ondanks alle aandacht voor de diverse groep transgenders blijft tot nu toe de oudere generatie enigszins onderbelicht. Terwijl juist zij, met hun persoonlijke geschiedenis van strijd en opgroeien in een wereld waar het aan acceptatie en kennis ontbrak, zoveel te vertellen heeft.


Eveline van de Putte en Erik Alkema presenteren bij IHLIA een video-installatie met daarin een vijftal openhartige documentaire portretten van transgender ouderen. Hierin vertellen oudere transgenders hun levensverhaal. Op deze manier wordt de problematiek waarmee transgenders te maken krijgen, begrijpelijk en invoelbaar gemaakt.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden