Kennissessie: Pride en de strijd voor inclusiviteit

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 juli 2020
Tijd: 19:15-21:00
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/205155814170940/

Locatie:

Naam: TivoliVredenburg
Straat: Vredenburgkade 11
Postcode: 3511 WC
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Waar normaal gesproken het einde van de maand juli in het teken zou staan van LGBTQIA+ acceptatie, blijft het nu stil in en rondom de Amsterdamse grachten. Pride Amsterdam 2020 gaat niet door. Tegelijkertijd hebben grote maatschappelijke bewegingen, zoals Black Lives Matter, een nieuwe bewustwording gecreëerd voor de rol die kleur, maar ook bijvoorbeeld seksualiteit, gender en klasse spelen in de manier waarop je in Nederland door het leven kan gaan. 


Hoe stevig is de positie van LHBTQIA+'ers in Nederland? Welke vooroordelen en stigma's spelen, zowel binnen als buiten de community, een rol en hoe bestrijden we dit? En wat kunnen media, politiek en de rest van Nederland doen om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht geaardheid of kleur, dezelfde kansen krijgt? Op 29 juli gaan activist Naomie Pieter en schrijver, documentairemaker en adviseur Tofik Dibi onder leiding van BNNVARA-presentator Dzifa Kusenuh in gesprek over LHBTQIA+-emancipatie in Nederland. Spoken word artiest Kalib Batta sluit de avond af met een performance. 


Het programma is zowel offline in de zaal als online via een livestream te volgen. Na het gesprek is er ruimte voor vragen uit het (online) publiek.


DE SPREKERS


Naomie Pieter is queer- en anti-racisme activist. Als initiatiefnemer van Pride of Color, Black Queer & Trans Resistance en organisator van het dancehall feest 'Pon di Pride' zet zij zich in voor het creëren van veilige en inclusieve plekken voor de gekleurde lhbti-gemeenschap.


Tofik Dibi schreef in 2015 het boek Djinn, waarin niet alleen zijn tijd in de Tweede Kamer aan bod komt, maar ook zijn homoseksualiteit en geloof. Vorig jaar maakte hij met Willem Timmers de documentaire Acting Straight over racisme binnen de homogemeenschap. Momenteel werkt hij als adviseur voor stadsdeel Amsterdam Nieuw-West.


Dzifa Kusenuh is presentatrice, actrice en zangeres. Ze presenteerde voor BNNVARA o.a. Drugslab, Club Hub en Na Het Nieuws en is tegenwoordig te zien bij 3 op Reis en Spuiten en Slikken.  


Kalib Batta is een artiest, muzikant en schrijver. In hun werk spelen integratie, racisme, identiteit, queerness en gender een belangrijke rol. Kalib stond al op menig spoken word podium, en momenteel werkt hen aan hun eerste debuutroman. 


TICKETINFO


Voor dit programma zijn zowel betaalde tickets te koop waarmee je het programma in TivoliVredenburg (offline) kunt bezoeken, als gratis te reserveren online tickets voor de livestream.


Tickets voor aanwezigheid bij het programma in TivoliVredenburg


Door het bestellen van een ticket à €12,50 kun je op 29 juli aanwezig zijn in de zaal waarin het gesprek plaatsvindt. Vooraf versturen we een e-mail met meer informatie over je bezoek. Op deze pagina kun je alvast meer lezen over je bezoek aan TivoliVredenburg in deze tijd.


Gratis tickets voor de livestream


Door het reserveren van een gratis kaartje voor de livestream ontvang je de link naar de Zoom-omgeving. Per e-mailadres kan je één ticket reserveren. Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je van ons een e-ticket als bevestiging. Circa een uur voorafgaand aan het programma ontvang je de link die je kunt gebruiken om deel te nemen via Zoom. Je hoeft geen account te hebben bij Zoom, maar Zoom werkt het beste als je van te voren het programma downloadt via deze link. Heb je een half uur van te voren nog geen link gekregen? Check dan eerst je spambox voordat je contact opneemt.


Pride en de strijd voor inclusiviteit is een programma van BNNVARA en TivoliVredenburg. Bekijk voor het volledige Pride-programma van BNNVARA op hun website.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden