Poink in online Dialoog voor lesbische (LBTQ+) vrouwen – thema “Menselijk”

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 mei 2021
Tijd: 19:30-21:30
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/280824340185107/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Poink in online Dialoog voor lesbische (LBTQ+) vrouwen – thema “Menselijk” – zaterdagavond 15 mei 2021


Ga je graag met andere lesbische (LBTQ+) vrouwen het gesprek aan? De dialoog aangaan betekent: samen in gesprek zijn, praten met elkaar, luisteren naar elkaar. Dit keer rondom het thema “Menselijk”.


“Niets menselijks is mij vreemd” zei Terentius. “I am only human after all” zingt Rag’N’Bone Man. We zijn menselijk en bij dat menselijk zijn hoort dat we niet perfect zijn. We zijn feilbaar, onvolmaakt, imperfect. Van verschillende kanten wordt ons verteld dat we gerust minder eisen aan onszelf mogen stellen, fouten mogen maken, en menselijk, gewoon menselijk mogen zijn. Maar in de praktijk is dat niet altijd even makkelijk om je eigen onvolkomenheden te accepteren. Je neer te leggen bij dat sommige dingen je niet gaan lukken of dat je misschien niet zo beeldschoon bent als je had gehoopt. Voldoende aanleiding dus om daar een avond over in gesprek te gaan: hoe ga jij om met jouw imperfectie? Omarm je je imperfectie? Welke fouten of vergissingen kon je jezelf makkelijk vergeven? Met welke heb je langer strijd geleverd voor je deze jezelf kon vergeven? Of kost het je nooit moeite en lach je om de fouten die je hebt gemaakt? Misschien stel je juist graag hoge eisen aan jezelf en vind je dat eigenlijk de beste manier van leven: gaan voor het allerhoogste. Hoe ga jij om met de onvolmaaktheid van de ander? Ben je teleurgesteld als die ander niet zo perfect blijkt als je dacht? Of heb je mededogen met jezelf en de ander? Aan de hand van eigen voorbeelden gaan we onderzoeken wat imperfectie betekent in het alledaagse leven van jou als mens.


Als je het leuk vindt om hierover in gesprek te gaan, doe dan mee aan de dialoog op zaterdagavond 15 mei 2021. Aanmelden kan door een mail te sturen naar poinkindialoog@gmail.com.


Een dialoog verloopt als volgt: We beginnen met een voorstelrondje en de eerste associaties. Daarna komt de tweede ronde waarin elke deelneemster een voorbeeld mag aandragen aan de hand waarvan zij onderzoekt wat het thema voor haar betekent. De anderen stellen haar vragen om zo dichterbij de kern te komen. In die zin lijkt de dialoog op een Socratisch gesprek maar dan met meerdere voorbeelden. De methodiek die er onder ligt is die van de Appreciative Inquiry. Het is een methodiek die gebaseerd is op het aanboren en verder uitbouwen van wat je al in je hebt. Er zit al zoveel kennis en inzicht in je, daar voegen we niets aan toe. De kunst is om die kennis en inzichten samen boven tafel te halen door goede vragen aan elkaar te stellen. De ervaring leert dat dat verrassend veel is, elke dialoog weer. We sluiten een dialoog af met de vraag: wat neem jij mee uit deze dialoog?


Een dialoog is dus een onderzoekend gesprek waarbij vertrouwelijkheid, nieuwsgierigheid en respect de belangrijkste voorwaarden zijn. Bij dat respect hoort ook dat als jij even geen voorbeeld weet of op sommige vragen geen antwoord wilt geven, dat dat geen enkel probleem is.


Op de website van Poink kun je nog meer lezen over de opzet van een dialoog en hoe het online werkt. https://poink.info/een-online-ontmoeting-de-dialoog/


Deze dialoog start zaterdagavond 15 mei om half acht en wordt rond tien uur afgesloten. Er kunnen maximaal acht vrouwen meedoen aan de dialoog. De dialoog wordt online gevoerd met behulp van Zoom.


Poink in Dialoog – Thema: Menselijk


Dialoogleider: Agnes


Datum: zaterdag 15 mei 2021


Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur


Locatie: online via ZOOM


Kosten: 1 euro per persoon


Aanmelden: poinkindialoog@gmail.com


Meer info: www.poink.info

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

TranScreen 2021

Transgender Filmfestival dit jaar online, met internationale films, discussie panels en workshops, speciale aandacht voor sport en extra ruimte voor transgender jeugd.

Lees verder

Moet ik afstand nemen?

'Mentaal ben ik normaliter sterk en stabiel, maar het almaar op eieren lopen, elk woord op een goudschaaltje moeten leggen, sloopt me totaal.' Wat zou jij doen? #dilemma

Lees verder

De Brabantse Potcast

'Het gaat niet alleen over potten, maar over LHBT. Ons doel is om serieuze onderwerpen met het gemoedelijke Brabantse te combineren en bespreekbaar te maken.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden