Expositie TROTS!

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 mei 2021
Tijd: 15:00-16:00
Type: Groot Event
Website: https://www.facebook.com/events/383214582859921

Locatie:

Naam: Nieuwe Markt
Straat: Nieuwe Markt
Postcode: 2801 JA
Plaats: Gouda
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De Regenboog Alliantie Gouda organiseert van 12 t/m 26 mei 2021 de expositie ‘TROTS!’, een project van Pride Photo Nijmegen. Het is een buitenexpositie die wordt ingericht op de Nieuwe Markt naast de Agnietenkapel. De expositie laat levensgrote foto’s van transgender modellen zien om een positief tegengeluid te bieden aan discriminatie van transgender personen.


In Gouda zet de Regenboog Alliantie zich in voor de acceptatie en emancipatie van LHBTI+ personen. Zichtbaarheid is daarbij een belangrijk aspect. Emancipatie van transgender personen is nog hard nodig. Er bestaat veel onbekendheid over deze groep mensen. Dit veroorzaakt vooroordelen en discriminatie. Bijkomend obstakel zijn de normen en ideeën over het lichaam en over geslacht die in de samenleving breed aanwezig zijn. Die maken de vooroordelen moeilijker te bestrijden. Duurzame acceptatie van alle transgender personen kan daarom alleen slagen in een gender diverse samenleving.


De officiële opening vindt plaats op maandag 17 mei om 15.00 uur op de Nieuwe Markt door wethouder Corine Dijkstra (Diversiteit, Burgerschap en Inclusie), storyteller Iris van der Graaf (COC) en projectleider Wouter Christiaens. Voorafgaand zullen vanaf 13.00 uur een aantal afgebeelde modellen aanwezig zijn om bezoekers en voorbijgangers informatie te geven en met hen in gesprek te gaan.


Diezelfde avond is er in de Chocoladefabriek (helaas zonder publiek)  de talkshow TransTalks die via livestream wordt uitgezonden. Het zal gaan over genderdiversiteit en de functie van rolmodellen bij acceptatie. Gasten zijn: Lisa van Ginneken, het eerste transgender Tweede Kamerlid (D66) en oud-voorzitter van Transvisie, Ryan Ramharak, beleidsmedewerker OCW, non-binair en queer. Talkhost: Iris van der Graaf, transgender, bestuurslid Rotterdam Pride, Transcafé COC Rotterdam.


Deze activiteiten vinden plaats in het kader van IDAHOT, de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie. Elk jaar op 17 mei vragen LHBTI-organisaties aandacht voor de sociale onwenselijkheid van geweld en discriminatie tegen LHBTI+ personen.


Ga naar livestreamonline.nl/transtalks voor de livestream.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden