'Habibi' - boekgesprek tussen Wim Peumans & Omar Nahas

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 juni 2021
Tijd: 17:00-18:00
Type: Overige
Website: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/habibi-boekgesprek-tussen-wim-peumans-and-omar-nahas/d2fd95f0-fd02-4e78-9f96-f12e13a51859

Locatie:

Naam: Boekhandel Lagrange Point
Straat: Huidevettersstraat 14
Postcode: 1000 Brussel
Plaats: Brussel
Provincie: Brussel
Land: Belgie

Omschrijving:

Op zaterdag 12 juni om 17u gaan schrijvers Omar Nahas en Wim Peumans gaan in gesprek over Peumans' nieuwste boek, 'Habibi - het lief en leed van lgbt-moslims' (Uitgeverij Vrijdag). Het gesprek zal in het ENGELS plaatsvinden.


Op basis van diepgaand & bekroond onderzoek brengt Wim Peumans in 'Habibi' tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.


Het boek is gekoppeld aan een gelijknamige kunstexpo, die plaatsvindt in Lagrange Points van 1 - 13 juni.


Denker, dichter en schrijver Omar Nahas werd geboren in Damascus in 1964. Hij studeerde Arabisch in Nijmegen en homostudies in Amsterdam en bracht in 2001 het boek 'Islam en Homoseksualiteit' uit.


Wim Peumans (1984) behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand (Johannesburg). Wim publiceerde twee bekroonde academische boeken over seksualiteit, migratie en religie. Met Een zachte anarchist schreef hij de biografie van zijn vader, politicus Jan Peumans.


Over de kunstexpo


De Arabische boekhandel en culturele hub Lagrange Points organiseert de hele maand juni activiteiten rond LGBTQ-zijn in de Arabische wereld en diaspora, als eerbetoon aan de overleden Egyptische LGBT-activsite Sarah Hegazi. check hun website en FB-pagina voor meer info.


 


Lagrange Points is een Arabische boekhandel & culturele hub in de Marollen. In juni organiseren ze 'Aywa'*, een festival rond LGBTQ-zijn in de Arabische wereld & diaspora, als eerbetoon aan de overleden Egyptische LGBTQ-activiste Sarah Hegazi.


Het programma is een pareltje geworden, met kunst, literatuur, muziek en performance. Ik ben heel blij hier deel van uit te maken.


*Aywa = Arabische straattaal voor 'Oh ja?!', 'Wablief!?'

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden