Roze Ommetje

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 oktober 2021
Tijd: 20:00-22:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/1027612308000234

Locatie:

Naam: Grote of Sint Stevenskerk
Straat: Sint Stevenskerkhof 62
Postcode: 6511 VZ
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Roze Ommetje


Op zaterdag 2 oktober vindt de jaarlijkse "Nacht van de Ommetjes" plaats. Dit is het jaarlijks terugkerende wandelevenement voor en door wijkbewoners in Nijmegen. Al wandelend kun je genieten van diverse culturele en historische verhalen.


Elke wijk verzorgt een ommetje met een bepaald thema. In het centrum wordt het "Roze Ommetje, Nijmegen door een roze bril" georganiseerd. Een wandeling van 20.00 tot 22.00 uur door het stadscentrum met op diverse punten informatie over de roze geschiedenis en het roze heden in Nijmegen. Daarnaast komt er ook nog een kunstenares aan het woord.


De wandeling duurt ongeveer 2 uur.


Je loopt in kleine groepjes langs 3 punten in het stadscentrum. Bij elke punt krijg je informatie te horen.


Het ommetje is qua afstand niet lang. Het gaat vooral om de interessante haltes waar je tussendoor stopt.


De inschrijving start binnenkort en loopt via de website Nacht van de Ommetjes (denachtvandeommetjes.nl) Houd in de gaten wanneer de inschrijving start, want de vorige keer was het erg snel vol. De Nacht van de Ommetjes is overigens voor iedereen, dus niet alleen voor vrouwen.


Het Roze Ommetje wordt georganiseerd door Poink en Lesbian Festival Nijmegen.


Mocht je interesse hebben om een groepje te begeleiden bij het Roze Ommetje, dan kun je dit laten weten via contact@lesbianfestival.nl


Dit kan alleen of per tweetal. We zoeken voor 2 groepjes nog begeleiders; je zorgt ervoor dat men zich bij het startpunt bij jou aanmeldt en je zorgt ervoor dat je de route aangeeft. En daarnaast kun je natuurlijk gewoon genieten van het ommetje.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Kracht van fantasie

Rouze: Erotische luisterverhalen gericht op de moderne vrouw. 'Onze verhalen zijn romantisch, spannend en plagerig maar vaker gewoon heel opwindend. Kies waar jij zin in hebt.'

Lees verder

LHBTIQ+ Mindfulness

Stress kan je blik vernauwen, ervoor zorgen dat je maar blijft doorgaan en jezelf daardoor een beetje vergeet. Mindfulness is met aandacht dingen doen en beleven.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2021

Join the movement op 10 december! Met naar verwachting een half miljoen scholieren op zeker 2500 scholen lijkt aan die oproep nu al overweldigend gehoor te zijn gegeven.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden