Roze Ommetje

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 oktober 2021
Tijd: 20:00-22:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/1027612308000234

Locatie:

Naam: Grote of Sint Stevenskerk
Straat: Sint Stevenskerkhof 62
Postcode: 6511 VZ
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Roze Ommetje


Op zaterdag 2 oktober vindt de jaarlijkse "Nacht van de Ommetjes" plaats. Dit is het jaarlijks terugkerende wandelevenement voor en door wijkbewoners in Nijmegen. Al wandelend kun je genieten van diverse culturele en historische verhalen.


Elke wijk verzorgt een ommetje met een bepaald thema. In het centrum wordt het "Roze Ommetje, Nijmegen door een roze bril" georganiseerd. Een wandeling van 20.00 tot 22.00 uur door het stadscentrum met op diverse punten informatie over de roze geschiedenis en het roze heden in Nijmegen. Daarnaast komt er ook nog een kunstenares aan het woord.


De wandeling duurt ongeveer 2 uur.


Je loopt in kleine groepjes langs 3 punten in het stadscentrum. Bij elke punt krijg je informatie te horen.


Het ommetje is qua afstand niet lang. Het gaat vooral om de interessante haltes waar je tussendoor stopt.


De inschrijving start binnenkort en loopt via de website Nacht van de Ommetjes (denachtvandeommetjes.nl) Houd in de gaten wanneer de inschrijving start, want de vorige keer was het erg snel vol. De Nacht van de Ommetjes is overigens voor iedereen, dus niet alleen voor vrouwen.


Het Roze Ommetje wordt georganiseerd door Poink en Lesbian Festival Nijmegen.


Mocht je interesse hebben om een groepje te begeleiden bij het Roze Ommetje, dan kun je dit laten weten via contact@lesbianfestival.nl


Dit kan alleen of per tweetal. We zoeken voor 2 groepjes nog begeleiders; je zorgt ervoor dat men zich bij het startpunt bij jou aanmeldt en je zorgt ervoor dat je de route aangeeft. En daarnaast kun je natuurlijk gewoon genieten van het ommetje.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden