Internationaal Film Festival Gorinchem: Coming Out Day

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 oktober 2021
Tijd: 11:30
Type: Film
Website: https://www.iffg.nl/

Locatie:

Naam: De Nieuwe Doelen
Straat: Haarstraat 64
Postcode: 4201 JD
Plaats: De Nieuwe Doelen
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op 11 oktober is het Coming Out Day. Daarom vertoont IFFG zondag 10 oktober de hele dag films over liefde, vriendschap en vertrouwen. 


Om 12.00 uur wordt de film Tu me Manques vertoond.


Het verhaal: Als de conservatieve Jorge dieper in het leven van zijn overleden zoon Gabriel duikt, komen er onverwachte vondsten bovendrijven. Via een Skype call met Sebastian, een vriend van Gabriel, ontdekt Jorge dat Sebastian en Gabriel een relatie hadden. Hoe goed kende Jorge zijn zoon eigenlijk? 


Jorge reist naar New York in de hoop om het leven zijn overleden zoon beter te begrijpen. Hier wordt Jorge door Sebastian betrokken in een toneelstuk over het verwerken van pijn, verdriet en verlies.


14:30 uur draait de film Deux


De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren verliefd op elkaar, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter, zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar. 


Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden