Expreszo’s Paarse Vrijdag Symposium

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 december 2021
Tijd: 18.00
Type: Overige
Website: https://expreszo.nl/paarse-avond-expreszos-paarse-vrijdag-symposium/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Expreszo organiseert het Paarse Avond symposium op paarse vrijdag (10 december) over het belang van deze dag, queer-veiligheid in en rond scholen en veilige seks en sport.


Start avond: 18:30


Stream link: https://www.twitch.tv/expreszoNL


Tijdens het symposium spreken hosts Thorn de Vries en Nanoah Struik met verschillende panels over 4 centrale onderwerpen: Veilig op school, Safe sex, Queer safe space/studeren en Sporten. Onder andere Vondelgym, het COC, SKSpraat en de Universiteit Leiden zijn vertegenwoordigd in de panels met deskundigen en zullen met elkaar in gesprek gaan over de centrale onderwerpen en ingestuurde kijkersvragen.


Sinds 2020 wordt Paarse Vrijdag ook gevierd in het basis- en hogeronderwijs. Met dit symposium wil Expreszo bijdragen aan de doelen van paarse vrijdag in het mbo, hbo en wo: het steunen van LHBTQIA+-jongeren en bijdragen aan veilige plekken voor deze jongeren.


De hosts van de Paarse Avond zijn Nanoah Struik en Thorn de Vries. Nanoah is activist, schrijver en spreker en behandelt onderwerpen als gender (identiteit & diversiteit) in diens podcast: De Genderkwiebus Podcast en diens boek: X – Alles en niets. Thorn is acteur, drag king en activist bekend van onder andere Anne+ en van Spangas, waarin hen het eerste non-binaire personage is dat in een Nederlandse serie speelde.


De avond is te volgen via een Twitch livestream en duurt van 18:30 tot 21:30. Het volledige programma vind je op de website van Expreszo.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden