QUEER PRIDE GRONINGEN 2022

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 mei 2022
Tijd: 13:00-18:00
Type: Festival
Website: https://www.facebook.com/events/682271839634178

Locatie:

Naam: Grote Markt
Straat: Grote Markt
Postcode: 9711
Plaats: Groningen
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:

We are here, we are queer, en het is tijd voor Queer Pride Groningen 2022! We hebben allemaal een aantal zware jaren doorgemaakt, vanwege de pandemie en andere politieke situaties (bedankt late stage kapitalisme!). Hoewel we ons realiseren dat er nog een lange weg te gaan is voordat onze gemeenschap veilig, gerespecteerd en beschermd is, willen we QPG2022 toch als een moment zien om elkaar te vieren en te versterken. Radicale vreugde is ons motto, en we zijn hier om ervan te genieten!


Voor QPG2022 brengen we jullie opnieuw een demonstratie, met daarna een moment voor verbondenheid met de gemeenschap. Houd ons evenement in de gaten voor verdere details. Voor nu is dit wat je moet weten:


ONZE PRINCIPES:


Geen inmenging van bedrijven – We willen niet gesponsord worden door kapitalistische organisaties die gemarginaliseerde gemeenschappen niet actief steunen (en hen juist vaak onderdrukken, bewust of niet)


Inclusieve aanpak – We willen bij deze pride de stemmen van de meest gemarginaliseerde groepen binnen de LGBTQIA+ gemeenschap in gedachten houden. Dit betekent dat we geen platform bieden voor racistische, rechtse, kapitalistische of pink-washing individuen of groepen. We kunnen individuen met deze standpunten niet belemmeren om mee te doen, maar we staan op tegen alle uitingen van discriminatie tegen gemarginaliseerde groepen op ons evenement. In plaats daarvan streven we ernaar om een veilige ruimte te bieden voor gemarginaliseerde groepen binnen de lokale LGBTQIA+ gemeenschap.


Pride als protest – Pride is begonnen als protest voor LGBTQIA+ rechten. Omdat LGBTQIA+ mensen nog steeds onderdrukt en gemarginaliseerd zijn, zal protest centraal staan als aard van ons Pride evenement.


Focus op de gemeenschap – We streven ernaar om onze Pride te organiseren door en voor LGBTQIA+ mensen en om een lokale LGBTQIA+ gemeenschap te vormen die geeft om actieve inclusie.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden