Kin.: Family Matters

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 juni 2022
Tijd: 20.30
Type: Overige
Website: https://ihlia.nl/programma/exposities/

Locatie:

Naam: Club Church
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Kin. - Family Matters

‘The Bill Please’ in conversation with his drag parents ‘Taka Taka’ en ‘Father Julius

Momenteel is bij IHLIA de expositie Kin. te zien, een fotoserie gemaakt door documentair fotograaf Stacey Yates – alias ‘The Bill Please’. Hierin krijg je een bijzondere inkijk in het eerste Amsterdamse dragkinghuis:The House of Løstbois. Ter gelegenheid hiervan willen we dieper ingaan op de vraag wat het betekent om samen in drag te gaan.

Op 30 juni gaat ‘The Bill Please’ in gesprek met zijn dragouders ‘Taka Taka’ en ‘Vader Julius’. Tijdens dit dragfamiliegesprek praten zij over de structuur van hun gemeenschap, delen wat het betekent om samen in drag te gaan, en hoe zij zich gesterkt voelen door de collectieve queer gaze. Ze gaan in op de lokale dragkinggeschiedenis (of het gebrek daaraan), waarna Bill meer vertelt over het project en de ethiek van documentaire fotografie en zijn ervaringen met het fotograferen in drag.

Dragkingoptredens van 'Naza Lotus', 'Alex Stranza' and 'Lucian Squid' from The House of Løstbois maken deze gender non-conformerende middag af, daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje verder te praten.


<!-- /wp:paragraph --><!-- wp:paragraph -->Wanneer? Donderdag 30 juni 2022 / 20.30 – 22.00 uur (dit event stond eerder gepland op 12 juni)
Waar? Club Church, Kerkstraat 52, Amsterdam


Aanmelden? Mail naar aanmelden@ihlia.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Let's talk about sex

De liefde in Japan, gendergelijkheid in IJsland, Thailand een paradijs voor transgenders..? Lieve Blancquaert reist de wereld rond om zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft.

Lees verder

Discriminerend geweld

COC Nederland is blij met een wetsvoorstel dat hogere straffen stelt op discriminerend geweld. 'Geweld om wie je bent is niet alleen een klap in je gezicht, maar ook een kras op je ziel.'

Lees verder

Come Alive

Expositie waarin kunstenaars erotiek op een vernieuwende manier benaderen, bedoeld om je te laten transformeren en mee te laten voeren langs fantasieën, openbaringen en onthullingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden