Q(ee)R Codes – New Boundaries

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 juni 2022
Tijd: 09:00-17:00
Type: Overige
Website: https://www.moussem.be/nl/event/12272/anna-raimondo

Locatie:

Naam: Moussem Studios
Straat: Zeemtouwersstraat 6
Postcode: 1070
Plaats: Anderlecht
Provincie: Brussel
Land: Belgie

Omschrijving:

Luisterwandelingen in de publieke ruimte in Anderlecht met Maya Dalinsky, Shahin Mohammad, Soa Gourvest, Fatma Aysal, Marie Thérèse Szewczyk and Tina Verstaeten.


Moussem Studios - Zeemtouwersstraat 6 - 1070 Anderlecht


reservatie: patrick@moussem.be


Luisterwandelingen in het Frans en het Engels


Q(ee)R Codes – New Boundaries Anderlecht 1070 maakt deel uit van een langdurig nomadisch artistiek project geïnitieerd door Anna Raimondo. Het project onderzoekt de ervaringen van cis- en trans-vrouwen en queer personen in hun stedelijke context. Via luistersessies en mondelinge uitwisseling enerzijds en het creëren van nieuwe ruimtes voor verbeelding, confrontatie en dialoog anderzijds, wil Anna Raimondo dit onderzoek met de buurtbewoners delen. Het eerste deel van dit project bestaat uit een reeks luisterwandelingen met vrouwen en niet-binaire personen met verschillende geografische en culturele achtergronden, uit verschillende generaties en sociale milieus, en met verschillende seksuele geaardheden. Via de uitnodiging aan de participanten om de meest significante plekken in hun wijk te beschrijven, biedt het project een meervoudige cartografie van Anderlecht.


U wordt de hele zomer lang uitgenodigd om al wandelend door Anderlecht de ervaringen van de geïnterviewden in de publieke ruimte te beluisteren via de verschillende QR-codes. 


Met uw smartphone en hoofdtelefoon kan u het parcours volgen via deze digitale kaart. Op de aangeduide lokaties vindt u een QR code om de opnames te beluisteren.


Hoe verwijst de stedelijke publieke ruimte naar onze opvattingen en posities omtrent gender?


Onder welke omstandigheden en om welke redenen wordt een ruimte ervaren als veilig en gastvrij of net als vijandig door cis- of trans-vrouwen, of queer en non-binaire personen?


Van zichtbare tot onzichtbare strategieën, wat zijn onze dagelijkse gebaren van verzet en emancipatie op straat en met anderen?


U bent de hele zomer lang uitgenodigd om al wandelend door Anderlecht de ervaringen van de geïnterviewden in de publieke ruimte te beluisteren via de verschillende QR-codes.


Met uw smartphone en hoofdtelefoon kan u het parcours volgen via deze digitale kaart. Op de aangeduide lokaties vindt u een QR code om de opnames te beluisteren. Elke QR-code is gerelateerd aan een specifieke plek waarmee hij of zij een bijzondere band heeft.


annaraimmondo.com


Over Moussem


Moussem ondersteunt kunstenaars en maakt programma's die vorm geven aan de hedendaagse globale kunstscène, en bouwt mee aan een nieuw gemeenschappelijk patrimonium. Moussem richt zich op een divers, stedelijk publiek. Het nomadisch kunstencentrum speelt een unieke, interculturaliserende rol door op basis van langdurige en wederkerige partnerschappen haar aanbod binnen kunsthuizen te integreren.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Let's talk about sex

De liefde in Japan, gendergelijkheid in IJsland, Thailand een paradijs voor transgenders..? Lieve Blancquaert reist de wereld rond om zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft.

Lees verder

Discriminerend geweld

COC Nederland is blij met een wetsvoorstel dat hogere straffen stelt op discriminerend geweld. 'Geweld om wie je bent is niet alleen een klap in je gezicht, maar ook een kras op je ziel.'

Lees verder

Come Alive

Expositie waarin kunstenaars erotiek op een vernieuwende manier benaderen, bedoeld om je te laten transformeren en mee te laten voeren langs fantasieën, openbaringen en onthullingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden