What You See Festival opening night

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 november 2022
Tijd: 20:00-22:00
Type: Festival
Website: https://whatyouseefestival.nl/openingnight2022/

Locatie:

Naam: Theater Kikker
Straat: Ganzenmarkt 14
Postcode: 3512 GD
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Van 17 t/m 20 november vieren we de vijfde editie van What You See Festival! Vier het met ons, want een festival als dit is nog steeds nodig. Positief activistisch, uitnodigend en verbindend biedt What You See uiteenlopende perspectieven op gender en identiteit, en bouwen we samen met publiek en kunstenaars aan een inclusieve en diverse samenleving. 


WHAT YOU SEE OPENING NIGHT


What You See Festival bestaat vijf jaar! Dat vieren we met een feestelijk én indringend openingsprogramma. Dichter Radna Fabius is terug op het festival en draagt een speciaal voor ons geschreven gedicht voor. Daarna zijn er maar liefst twee voorstellingen te zien. Makisig Akin en Anya Cloud delen een deel van hun intieme We Are (nothing) Everything en choreograaf Cheroney Pelupessey toont een aantal scènes uit het energieke Keturunan. De avond sluiten we af in de multimediale expo van The Other Bulgarian Women. Ook zijn de pop-up werken van studenten van de HKU van de partij. Er is dus genoeg te beleven!


We Are (nothing) Everything


Makisig Akin en Anya Cloud herschrijven het scheppingsverhaal en maken zo de wildste dromen van hun queer voorouders waar. Verlangen, schuld, verdriet en liefde kruisen elkaar in dit dansduet dat de vele manieren van liefhebben belichaamt. Als een queer ark van Noah brengen ze een ode aan de twee-eenheid.


Keturunan (nakomeling) 


Urban dance en traditionele Balinese dans gaan samen in deze voorstelling over trots, schaamte, leed, eer en verwarring. Nakomelingen met wortels in Indonesië en Molukken reflecteren op de veelbewogen reis van hun voorouders en de impact daarvan op hun relatie met Nederland. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden