Queer representation: 100 jaar LGBTQ cinema

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 november 2022
Tijd: 19:30-21:00
Type: Film
Website: https://brugge.bibliotheek.be/LGBTQ-cinema

Locatie:

Naam: KORF
Straat: Naaldenstraat 4
Postcode: 8000
Plaats: Brugge
Provincie: West-Vlaanderen
Land: Belgie

Omschrijving:

Queer representation: 100 jaar LGBTQ cinema - voordracht door Frederik Dhaenens


In het kader van Prisma, queer arts festival Brugge, worden vanaf 11 tot en met 13 november de deuren van De Tank open gezet om plaats te maken voor creatie, inspiratie en het uitwisselen van gedachten. Zo willen we ruimte (her)claimen en ons eigen plekje opeisen. 


Curator van dit evenement is Rokko, een boekenwinkel in Gent met rekken vol queer en feministische boeken. Zij nodigen mensen uit om te gaan zitten, te genieten van mooie boeken en te praten over literatuur. Er worden ook een aantal boeiende nevenactiviteiten georganiseerd. 


Maar dat is lang niet alles. Tal van andere partners geven vorm aan Prisma. Zoals bijvoorbeeld op donderdag 10 november, wanneer het evenement "Queer representation: 100 jaar LGBTQ cinema - voordracht door Frederik Dhaenens" plaatsvindt in KORF. Docent mediastudies Frederik Dhaenens (Universiteit Gent) neemt je mee door de geschiedenis van LGBTQ cinema.


Korte fragmenten uit een zestal klassiekers en minder gekende films tonen de wisselende manieren waarop seksuele diversiteit wordt afgebeeld: van pioniersfilm Anders als die Andern (Richard Oswald, 1919) over Hollywoodmelodrama The Children’s Hour (William Wyler, 1961), naar New Queer Cinema van Happy Together (Wong Kar-wai, 1997) tot de vrouwelijke blik in Portrait de la jeune fille en feu (Céline Sciamma, 2019).


Zo ontstaat een gelaagd historisch beeld met aandacht voor de ambiguïteit van stereotypering, het belang van historische context, en de maatschappelijke rol van LGBTQ-stemmen in film.


Wanneer


donderdag 10 november, van 19.30 tot 21 uur


Locatie


KORF, Naaldenstraat 4, 8000 Brugge 


Prijs:


5 euro


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

K's Choice - Community Edition

What You See Festival: Leo van Emden volgde twee maanden lang de bijna 100 zangliefhebbers uit de LGBTQIA+ gemeenschap in hun reis naar een concert met K's Choice.

Lees verder

Pink Parents: Sylvia en Wendy

'Het krijgen van een kind is voor veel regenboogouders een intensief traject en dan is het kindje daar… Hoe leuk is het dan als iemand met een cadeautje komt dat op jouw gezin gericht is?'

Lees verder

Caribisch & queer

Hoe zit het precies met het roze leefklimaat in het Caribisch gebied? Homoseksualiteit is nog strafbaar in zes verschillende gebieden, maar er zijn ook positieve ontwikkelingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden