Wintersalon: Fleur Pierets & Valentijn Hoogenkamp

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 16 december 2022
Tijd: 20:00-22:30
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/695239415236977

Locatie:

Naam: Savannah Bay
Straat: Telingstraat 13
Postcode: 3512 GV
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Kom naar Savannah’s Wintersalon op vrijdagavond 16 december! Onder het genot van warme chocomelk en kerstkransjes kun je in onze knusse boekwinkel bijzondere auteurs ontmoeten en luisteren naar hun boeiende nieuwste werk.

Met een avondvullend programma geeft Savannah Bay een blik op drie fonkelnieuwe, spraakmakende queer boeken. Te gast zijn de schrijvers Fleur Pierets en Valentijn Hoogenkamp. Onder leiding van moderator Marischka Verbeek gaan zij in gesprek met elkaar en het publiek over hun eigen werk en Savannah’s Boek van de Maand: De dood van Vivek Oji.

Van Fleur Pierets, bekend van het aangrijpende Julian, verscheen zojuist "Heerlijk Monster". Valentijn Hoogenkamp schreef "Antiboy", een ‘coming of gender’ essay, en eerder de veelgeprezen roman "Het aanbidden van Louis Claus".
Akwaeke Emezi is een razend populaire non-binaire auteur in Amerika én Nederland. "De dood van Vivek Oji" is het eerste boek dat van hen in het Nederlands is vertaald. Sladjana Labovic van uitgeverij Podium komt vertellen waarom dit boek zo belangrijk is.

 

Savannah Bay: Sharing Stories ~ Social Space ~ Specialized Support
Feministische boekwinkel in Utrecht met eigenzinnige selectie literatuur: postkolonialisme, gender & LHBTQIA+, natuur & klimaat.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Various Voices 2023

Hét LHBTIQ+ koorfestival van Europa gaat weer van start. Van 14 juni tot 18 juni komen er in Bologna vele zangers (m/f/x) bij elkaar, er doen ook verschillende Nederlandse koren mee.

Lees verder

Noodtoestand in de VS

'Onze community is in gevaar. De golf van dreiging in het land veroorzaakt steeds meer haat, homofobie en transfobie, wat uiteindelijk een risico vormt voor de veiligheid van iedereen.'

Lees verder

1 op de 90

Beelden en verhalen van intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar oud: Biologisch geslacht is een spectrum met oneindig veel variaties, waar veel meer bekendheid over moet komen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden