Roze Salon Haarlem

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 januari 2023
Tijd: 16:30-19:30
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/rozesalonhaarlem

Locatie:

Naam: Wijkcentrum Binnensteeds
Straat: Nieuwe Groenmarkt 20
Postcode: 2011 TW
Plaats: Haarem
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Een ontmoetingsplek in de binnenstad waar je ervaringen kunt uitwisselen en je verhalen kunt delen.


Iedere tweede donderdag van de maand in Wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groenmarkt 20 in Haarlem van 16.30 – 19.30 uur in “de Roze Salon”. De toegang is gratis. De Salon wordt druk bezocht en vaak is er een optreden, lezing of andere activiteit.


Ontmoeting, gesprek en ervaringen delen! Ook bieden wij met regelmaat culturele activiteiten aan. In juli en augustus geld er een zomerstop.


In 2012 werd het plan opgevat om – in navolging van Amsterdam en Rotterdam – ook in Haarlem een roze ontmoetingsplaats te organiseren voor 55+. De behoefte aan een dergelijke ontmoetingsplaats was namelijk één van de belangrijkste aanbeveling uit het rapport Roze Out Haarlem.


Naar een homocafé- of disco gaan ‘roze’ ouderen niet zo snel. Toch hebben Haarlemse homoseksuele senioren behoefte aan een gelegenheid waar ze gevoelsgenoten kunnen ontmoeten, bleek uit het rapport Roze Out Haarlem (2012).


De Roze Salon Haarlem is een initiatief van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, COC Kennemerland en Gay-Haarlem.nl en wordt georganiseerd door Gay-Haarlem.nl.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden