Female Gaze Tour: Tammie Schoots

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 februari 2023
Tijd: 11:30-12:30
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/860634225211215

Locatie:

Naam: Amsterdam Museum
Straat: Amstel 51
Postcode: 1018 EJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De terugkerende Female Gaze Tour wordt 12 februari tussen 11.30 en 12.30 uur ingevuld door Tammie Schoots. In deze rondleiding staan we stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld die in het verleden vaak niet de aandacht hebben gekregen die zij verdienen. Tammie Schoots geeft haar perspectief op de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam in het Amsterdam Museum aan de Amstel.


TOUR MET TAMMIE SCHOOTS


Tammie Schoots is schrijver en freelancejournalist. Ze publiceerde artikelen bij onder andere Trouw en Linda Meiden en is een vaak gevraagde gast bij BNR NieuwsRadio en Radio 1. Naast haar journalistieke werk, schrijft en spreekt ze veel over persoonlijke ervaringen als transgender vrouw. Altijd met een filosofisch tintje, om zo te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen.


PRAKTISCHE INFORMATIE


- Datum: 12 februari


- Tijd: 11.30 - 12.30 uur


- Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51


- Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs


- Voertaal: Nederlands


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender Queer

Verbannen boek: De graphic novel beschrijft Maia Kobabe's verwarrende ontdekkingstocht naar hun genderidentiteit. Hoe kom je erachter wie je bent als geen enkel label exact past?

Lees verder

Horoscoop april 2023

Vertrouw op feiten en je eigen instinct. Laat je niet teveel wijsmaken door anderen. Verwacht tijdens de zonsverduistering in Ram een nieuwe start. Misschien wel met haar. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Wormmaan

'Een mens is een vat vol tegenstrijdigheden.' Mariken Heitman ontving de Libris Literatuur Prijs voor haar tweede boek: Wormmaan. 'De wereld is in de war, niet Elke, mijn alter ego.' Wij spraken haar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden