Female Gaze Tour: Tammie Schoots

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 februari 2023
Tijd: 11:30-12:30
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/860634225211215

Locatie:

Naam: Amsterdam Museum
Straat: Amstel 51
Postcode: 1018 EJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De terugkerende Female Gaze Tour wordt 12 februari tussen 11.30 en 12.30 uur ingevuld door Tammie Schoots. In deze rondleiding staan we stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld die in het verleden vaak niet de aandacht hebben gekregen die zij verdienen. Tammie Schoots geeft haar perspectief op de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam in het Amsterdam Museum aan de Amstel.


TOUR MET TAMMIE SCHOOTS


Tammie Schoots is schrijver en freelancejournalist. Ze publiceerde artikelen bij onder andere Trouw en Linda Meiden en is een vaak gevraagde gast bij BNR NieuwsRadio en Radio 1. Naast haar journalistieke werk, schrijft en spreekt ze veel over persoonlijke ervaringen als transgender vrouw. Altijd met een filosofisch tintje, om zo te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen.


PRAKTISCHE INFORMATIE


- Datum: 12 februari


- Tijd: 11.30 - 12.30 uur


- Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51


- Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs


- Voertaal: Nederlands


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium Stadhuis Den Haag.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden