Female Gaze Tour: Tammie Schoots

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 februari 2023
Tijd: 11:30-12:30
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/860634225211215

Locatie:

Naam: Amsterdam Museum
Straat: Amstel 51
Postcode: 1018 EJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De terugkerende Female Gaze Tour wordt 12 februari tussen 11.30 en 12.30 uur ingevuld door Tammie Schoots. In deze rondleiding staan we stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld die in het verleden vaak niet de aandacht hebben gekregen die zij verdienen. Tammie Schoots geeft haar perspectief op de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam in het Amsterdam Museum aan de Amstel.


TOUR MET TAMMIE SCHOOTS


Tammie Schoots is schrijver en freelancejournalist. Ze publiceerde artikelen bij onder andere Trouw en Linda Meiden en is een vaak gevraagde gast bij BNR NieuwsRadio en Radio 1. Naast haar journalistieke werk, schrijft en spreekt ze veel over persoonlijke ervaringen als transgender vrouw. Altijd met een filosofisch tintje, om zo te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen.


PRAKTISCHE INFORMATIE


- Datum: 12 februari


- Tijd: 11.30 - 12.30 uur


- Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51


- Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs


- Voertaal: Nederlands


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden