Female Gaze Tour: Tammie Schoots

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 februari 2023
Tijd: 11:30-12:30
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/860634225211215

Locatie:

Naam: Amsterdam Museum
Straat: Amstel 51
Postcode: 1018 EJ
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De terugkerende Female Gaze Tour wordt 12 februari tussen 11.30 en 12.30 uur ingevuld door Tammie Schoots. In deze rondleiding staan we stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld die in het verleden vaak niet de aandacht hebben gekregen die zij verdienen. Tammie Schoots geeft haar perspectief op de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam in het Amsterdam Museum aan de Amstel.


TOUR MET TAMMIE SCHOOTS


Tammie Schoots is schrijver en freelancejournalist. Ze publiceerde artikelen bij onder andere Trouw en Linda Meiden en is een vaak gevraagde gast bij BNR NieuwsRadio en Radio 1. Naast haar journalistieke werk, schrijft en spreekt ze veel over persoonlijke ervaringen als transgender vrouw. Altijd met een filosofisch tintje, om zo te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen.


PRAKTISCHE INFORMATIE


- Datum: 12 februari


- Tijd: 11.30 - 12.30 uur


- Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51


- Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs


- Voertaal: Nederlands


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Samen huilen

We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er ook tal van geniale, fijne en liefdevolle momenten in ons heel normale gezin.

Lees verder

Verslaafd aan telefoon

'Ik leg het af tegen de smartphone van mijn vrouw. Dat apparaatje krijgt beslist meer aandacht dan ik. Naar mijn gevoel gaat het nu bergafwaarts met ons.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden