WikiVrijdag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 februari 2023
Tijd: 13.00- 16.00
Type: Overige
Website: https://ihlia.nl/programma/wikipediaschrijfmiddag/

Locatie:

Naam: Atria
Straat: Vijzelstraat 20
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De laatste jaren is de internetencyclopedie Wikipedia een veelgebruikte informatiebron geworden. Aangezien IHLIA graag een bijdrage wil leveren aan het verdiepen en uitbreiden van de informatie over lhbti-gerelateerde zaken, kunnen we met Wikipedia als belangrijk platform deze informatie voor nog meer mensen beschikbaar stellen.


Misschien wel met jouw hulp!


Om dit goed aan te pakken, organiseren we in samenwerking met de Gendergap Werkgroep van Wikimedia en Atria, die zich richt op de vrouwgerelateerde onderwerpen, de WikiVrijdag. Deze bijeenkomst vindt iedere maand plaats, afwisselend op locatie bij Atria en IHLIA. Tegelijkertijd organiseren we een bijeenkomst via Zoom. 


Ons doel: deelnemers in staat stellen om zelf meer vrouw gerelateerde en/of lhbti-onderwerpen te beschrijven op Wikipedia.


Iedereen is welkom!


Je krijgt de kans om onder begeleiding je te verdiepen in alles wat met lhbti- en vrouwengerelateerde onderwerpen te maken heeft. En om je te omringen met zowel actueel als historisch materiaal. Maar deze middagen zijn er ook voor iedereen die haar/zijn/hun kennis van een bepaald onderwerp met een breder publiek op Wikipedia wil delen.


Voor de WikiVrijdagen word je om 13:00 uur verwacht op de locatie waar je tot 16:00 uur vrij kunt werken aan artikelen op Wikipedia.


De WikiVrijdag is vrij toegankelijk voor zowel startende als ervaren Wikipediabewerkers. Ervaren Wikipedianen begeleiden je bij je eerste of vervolgstappen op Wikipedia en/of Wikimedia Commons.


Als je interesse hebt en iedere maand twee a drie uurtjes tijd hebt, schrijf je dan iedere maand in!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender Queer

Verbannen boek: De graphic novel beschrijft Maia Kobabe's verwarrende ontdekkingstocht naar hun genderidentiteit. Hoe kom je erachter wie je bent als geen enkel label exact past?

Lees verder

Horoscoop april 2023

Vertrouw op feiten en je eigen instinct. Laat je niet teveel wijsmaken door anderen. Verwacht tijdens de zonsverduistering in Ram een nieuwe start. Misschien wel met haar. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Wormmaan

'Een mens is een vat vol tegenstrijdigheden.' Mariken Heitman ontving de Libris Literatuur Prijs voor haar tweede boek: Wormmaan. 'De wereld is in de war, niet Elke, mijn alter ego.' Wij spraken haar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden