CinemAsia Film Festival | What Happened to the Wolf?

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 maart 2023
Tijd: 16:30
Type: Film
Website: https://cinemasia.nl/nl/filmfestival/what-happened-to-the-wolf/

Locatie:

Naam: Studio/K
Straat: Timorplein
Postcode: 1099CC
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Van 7 tot en met 12 maart opent CinemAsia Film Festival de deuren van de Amsterdamse filmtheaters Studio/K, Rialto De Pijp en Rialto VU voor een veelzijdige trip door Azië. CinemAsia, het enige pan-Aziatische filmfestival van Nederland, toont deze 15e editie een brede selectie aan spraakmakende films. Vast onderdeel van de selectie is de focus op LHBTQ+ verhalen en activiteiten voor de LHBTQ+ gemeenschap.


What Happened to the Wolf? (Myanmar, 2021)


Deze idyllische film speelt zich af in het hedendaagse Myanmar en portretteert een tedere romance tussen twee vrouwen; een zeldzaamheid in een land waar queer mensen worden vervolgd. Het eenvoudig mooie en moedige verhaal van What Happened to the Wolf?, op gevoelige wijze vastgelegd door regisseur Na Gyi, staat in schril contrast met het huidige dagelijks leven in Myanmar.


 


Synopsis


Moe is een rijke, getrouwde zakenvrouw met een onlangs gediagnosticeerde terminale ziekte. Na een zelfmoordpoging wordt ze opgenomen in het ziekenhuis, waar ze Way Way, een jonge en rebelse medepatiënt, ontmoet. Terwijl Moe zich zorgen maakt over haar bedrijven en haar naderende dood vreest, brengt de zorgeloze Way Way haar dagen door met dagdromen en het luisteren naar rockmuziek. Hun dagelijkse sores scheppen een band, en naarmate de dagen verstrijken, voelen de twee vrouwen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder

Bi of lesbisch?

'We wonen sinds anderhalf jaar samen, we hebben een huis gekocht en we hebben samen een kat. Tekstboek lesbisch, zou je zeggen. Behalve dat ik al sinds mijn 15e weet dat ik biseksueel ben.'

Lees verder

Twintig jaar Mijntje

Ze is het brutaaltje van een domineesdochter en viert dit jaar haar jubileum: al twintig jaar deelt ze lief en leed met ons. We spreken maker Margreet de Heer! 'Mijntje doet alles wat ik niet durf.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden