Expositie Legale Liefde

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 mei 2023
Tijd: 08:00 - 17:00
Type: Overige
Website: https://www.stichtingopenmind.nl/legale-liefde/

Locatie:

Naam: Stadsfoyer Stadhuis Leiden
Straat: Stadhuisplein 1
Postcode: 2311 EJ
Plaats: Leiden
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:


Kom vanaf 11 mei naar de prachtige tentoonstelling Legale Liefde in de Stadsfoyer van het Leidse stadhuis. Foto's: Ernst Coppejans Ernst Coppejans PhotographyLegale Liefde blikt terug op 22 jaar trouwen voor iedereen, aan de hand van 18 liefdevolle duo-portretten en ervaringsverhalen.Aan de openstelling van het huwelijk voor iedereen ging een jarenlange lobby en strijd vooraf. En de lhbti+-emancipatie is zeker nog niet voltooid. In Nederland wordt heteroseksualiteit vaak nog als de norm gezien. Zichtbare uitingen van homo-zijn, zoals kussen en hand vasthouden, vinden mensen vaak nog moeilijk. In Leiden kwam in 2021 26% van het aantal discriminatiemeldingen gemeld bij de politie en 12,5% van het aantal discriminatiemeldingen gemeld bij antidiscriminatievoorzieningen, vanuit lhbtiq+ personen.Legale liefde staat daarom ook stil bij dat wat er nog gedaan moet worden om gelijkheid voor lhbti+-ers te realiseren.De tentoonstelling, evenals een korte preview van 'Een stel mannenpinguïns' van Theaterbolwerk PUNCH is te zien tot 1 juni van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.Voor GSA-scholieren (sexuality & gender alliance) is er in de middag van 25 mei een speciaal programma rondom de tentoonstelling. Ook met een live preview van het stuk 'Een stel mannenpinguïns', een nagesprek o.l.v. COC Leiden en een bezoek aan regenboogkunstwerk van Koen Hauser.

GSA's kunnen zich aanmelden via leideninclusief@leiden.nl


 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden