Fototentoonstelling Legale Liefde

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 mei 2023
Tijd: 08:00-17:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/cocleiden/

Locatie:

Naam: Stadhuis Leiden
Straat: Stadhuisplein 1
Postcode: 2311 EJ
Plaats: Leiden
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Kom vanaf 11 mei naar de prachtige tentoonstelling Legale Liefde in de Stadsfoyer van het Leidse stadhuis. Foto’s: Ernst Coppejans .


Legale Liefde blikt terug op 22 jaar trouwen voor iedereen, aan de hand van 18 liefdevolle duo-portretten en ervaringsverhalen.


Aan de openstelling van het huwelijk voor iedereen ging een jarenlange lobby en strijd vooraf. En de lhbti+-emancipatie is zeker nog niet voltooid. In Nederland wordt heteroseksualiteit vaak nog als de norm gezien. Zichtbare uitingen van homo-zijn, zoals kussen en hand vasthouden, vinden mensen vaak nog moeilijk. In Leiden kwam in 2021 26% van het aantal discriminatiemeldingen gemeld bij de politie en 12,5% van het aantal discriminatiemeldingen gemeld bij antidiscriminatievoorzieningen, vanuit lhbtiq+ personen.


Legale liefde staat daarom ook stil bij dat wat er nog gedaan moet worden om gelijkheid voor lhbti+-ers te realiseren.


Legale Liefde is te zien tot 1 juni van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.


Voor GSA-scholieren (sexuality & gender alliance) is er in de middag van 25 mei een speciaal programma rondom de tentoonstelling. Theaterbolwerk Punch verzorgt een preview van het stuk ‘Een stel mannenpinguïns’, vindt er o.l.v. COC Leiden een nagesprek plaats en wordt het regenboogkunstwerk van Koen Hauser bezocht. GSA’s kunnen zich aanmelden via leideninclusief@leiden.nl


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Noodtoestand in de VS

'Onze community is in gevaar. De golf van dreiging in het land veroorzaakt steeds meer haat, homofobie en transfobie, wat uiteindelijk een risico vormt voor de veiligheid van iedereen.'

Lees verder

1 op de 90

Beelden en verhalen van intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar oud: Biologisch geslacht is een spectrum met oneindig veel variaties, waar veel meer bekendheid over moet komen.

Lees verder

Rainbow marketing

Timing, inlevingsvermogen, overgevoeligheden en intentie: Het uitdragen van LHBTQI+-vriendelijkheid is zo simpel nog niet. Wanneer doe je het goed (of fout)?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden