Utrecht Queer Culture Festival

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 oktober 2023
Tijd: 20:00-22:30
Type: Festival
Website: https://uqcf.nl/agenda/openingsreceptie-dirkje-kuik-lezing/

Locatie:

Naam: Parnassos Cultuurcentrum
Straat: Kruisstraat 201
Postcode: 3581 GK
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Heb jij deze data al in je agenda staan? Utrecht Queer Culture Festival, van 6 tot en met 14 oktober 2023.


Utrecht is een kleurrijke stad met veel initiatieven voor en door de regenboog (lhbtiqa+) gemeenschap, hun vrienden en supporters. Het hele jaar door organiseren diverse initiatieven verschillende activiteiten. De laatste jaren is vooral juni de maand waarin dit extra veel zichtbaarheid krijgt. Wij zijn ervan overtuigt dat er in Utrecht meer ruimte en behoefte is aan een festival dat naast het vieren van diversiteit, de vrijheid en variatie in seksualiteit, gender, seksuele oriëntatie, lichaam en relatievormen agendeert en stimuleert. En daarnaast ook de Utrechtse queer cultuur, in al haar diversiteit, laat zien!


Daarom organiseren we vanaf 2023 het Utrecht Queer Culture Festival. Een jaarlijks terugkerend evenement in de week rondom Coming Out Dag op 11 oktober. Binnen ons festival is er ruimte voor een grote diversiteit aan programmaonderdelen.


Op vrijdagavond 6 oktober a.s. openen we de eerste editie van het Utrecht Queer Culture Festival met een openingsreceptie voor genodigden. Ook zal bij deze opening de eerste Dirkje Kuik lezing worden gehouden.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder

Bi of lesbisch?

'We wonen sinds anderhalf jaar samen, we hebben een huis gekocht en we hebben samen een kat. Tekstboek lesbisch, zou je zeggen. Behalve dat ik al sinds mijn 15e weet dat ik biseksueel ben.'

Lees verder

Twintig jaar Mijntje

Ze is het brutaaltje van een domineesdochter en viert dit jaar haar jubileum: al twintig jaar deelt ze lief en leed met ons. We spreken maker Margreet de Heer! 'Mijntje doet alles wat ik niet durf.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden