Utrecht Queer Culture Festival

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 oktober 2023
Tijd: 20:00-22:30
Type: Festival
Website: https://uqcf.nl/agenda/openingsreceptie-dirkje-kuik-lezing/

Locatie:

Naam: Parnassos Cultuurcentrum
Straat: Kruisstraat 201
Postcode: 3581 GK
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Heb jij deze data al in je agenda staan? Utrecht Queer Culture Festival, van 6 tot en met 14 oktober 2023.


Utrecht is een kleurrijke stad met veel initiatieven voor en door de regenboog (lhbtiqa+) gemeenschap, hun vrienden en supporters. Het hele jaar door organiseren diverse initiatieven verschillende activiteiten. De laatste jaren is vooral juni de maand waarin dit extra veel zichtbaarheid krijgt. Wij zijn ervan overtuigt dat er in Utrecht meer ruimte en behoefte is aan een festival dat naast het vieren van diversiteit, de vrijheid en variatie in seksualiteit, gender, seksuele oriëntatie, lichaam en relatievormen agendeert en stimuleert. En daarnaast ook de Utrechtse queer cultuur, in al haar diversiteit, laat zien!


Daarom organiseren we vanaf 2023 het Utrecht Queer Culture Festival. Een jaarlijks terugkerend evenement in de week rondom Coming Out Dag op 11 oktober. Binnen ons festival is er ruimte voor een grote diversiteit aan programmaonderdelen.


Op vrijdagavond 6 oktober a.s. openen we de eerste editie van het Utrecht Queer Culture Festival met een openingsreceptie voor genodigden. Ook zal bij deze opening de eerste Dirkje Kuik lezing worden gehouden.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden