Inclusief Nieuw-West: Privileges ontrafelen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 27 september 2023
Tijd: 19:00-23:00
Type: Debat
Website: https://dezwijger.nl/programma/privileges-ontrafelen

Locatie:

Naam: New Metropolis
Straat: Burgemeester Rendorpstraat 1
Postcode: 1064 EL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In gesprek over privileges binnen biculturele LGBTQI+ gemeenschappen. Hoe kunnen we privileges benutten om een meer inclusieve toekomst te creëren?


Binnen de biculturele LHBTQI+ gemeenschappen kunnen privileges een complexe rol spelen in de zoektocht naar gelijkheid en rechtvaardigheid. Privileges binnen deze gemeenschappen kunnen voortkomen uit factoren zoals etniciteit, culturele achtergrond, sociaal-economische status en toegang tot opleiding. Het is van groot belang om deze privileges te herkennen en effectief in te zetten om de situatie van anderen binnen de gemeenschap structureel te verbeteren. Het benutten van privileges voor structurele verbetering vereist empathie en open communicatie, en het aanpakken van culturele normen en discriminatie. Het begrip van deze dynamiek draagt bij aan een gemeenschap waarin iedereen wordt gehoord en gerespecteerd.


Deze avond gaan de sprekers dieper in op dit thema en reflecteren ze vanuit hun persoonlijke ervaringen. Tijdens het nagesprek is er ruimte om vragen te stellen en om eigen ervaringen te delen. Welke inzichten kunnen we opdoen vanuit diverse perspectieven binnen onze gemeenschap? Hoe kunnen we samenwerken om privileges om te zetten in kansen voor allen? Wat kunnen individuen met privileges doen om tastbare veranderingen te bewerkstelligen?


Over deze programmareeks


Nieuw-West is een super divers stadsdeel. Hoe kunnen wij samen dit stadsdeel nog inclusiever maken? Met Stichting Prisma Groep, een stichting voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ personen, hosten we deze programmareeks over inclusiviteit, veiligheid, racisme en intersectionaliteit in Nieuw-West.


Tijdens het programma


Wij willen ons tijdens deze bijeenkomst vooral richten op biculturele LHBTQI+ personen, hun vrienden en/of familieleden. Andere geïnteresseerden zijn welkom, als ze zich verre houden van racisme, islamofobie, homonationalisme, homo- en transfobie. Deze avond willen wij vooral de mogelijkheid bieden om met elkaar op een vriendelijke en respectvolle manier in gesprek te gaan.


Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden