Save Saarein

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 14 april 2024
Tijd: 19:00-01:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.facebook.com/events/406289648589476/

Locatie:

Naam: Paradiso
Straat: Weteringschans 6
Postcode: 1017 SG
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op 14 april 2024 verhuist Saarein voor één avond naar een andere locatie, in Paradiso, samen met vrienden. Deze avond brengt de hele Saarein haar gemeenschap onder één dak om zowel de geschiedenis van dit queer instituut te vieren als het volgende hoofdstuk in te luiden.


In 1978 kocht een vrouwencollectief een café van eigenaren Saar en Rein (Saarein). Vrouwen konden elkaar in alle vrijheid en veiligheid ontmoeten in Café Saarein. In 1999 nam de legendarische Dia Roozemond het café over en breidde het deurbeleid uit naar alle 'queer minded people'. Sindsdien is het een van de belangrijkste historische queer ruimtes in Amsterdam.


Na 25 succesvolle jaren gaat Dia met pensioen en is het tijd voor een nieuwe generatie om het stokje over te nemen en het (culturele) erf- en gedachtegoed van Saarein voort te zetten. Maar een café overnemen kost geld. Om dit voor elkaar te krijgen vindt er een crowdfunding plaats voor de hele gemeenschap - en daarbij heeft de Saarein jullie hulp nodig. Dus kom langs en geniet van een avond vol met live muziek, dj's, performances, dansers en nog veel meer. 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden