Zine making workshop with Rae Parnell (in English)

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 21 november 2019
Tijd: 19.00 – 21.30
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/zine-making-workshop-with-rae-parnell-transgender-day-of-remembrance/

Locatie:

Naam: IHLIA
Straat: Oosterdokskade 143, ruimte 8.2 (8e verdieping OBA Oosterdok)
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Transgender Day Of Remembrance (TDoR), sinds 1999 jaarlijks op 20 november, is een dag waarop we trans mensen herinneren die te vroeg zijn gestorven. IHLIA is trots om – in de context van TDoR – op 21 november een zine-making workshop te organiseren in samenwerking met Rae Parnell. Met deze workshop gedenken we gestorven trans personen en vieren we de kracht en veerkracht van de gemeenschap.


Tijdens deze intieme workshop stelt zinester Rae Parnell (aka Raezor Beam) zich als doel een veilige ruimte te creëren voor trans mensen om gesprekken rondom gedenken, rouwen, vereren en vieren te verkennen. Aanwezigen zullen samen aan één gemeenschappelijk zine werken met (al dan niet gereproduceerd) archiefmateriaal uit de collectie van IHLIA LGBT Heritage.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Paarse Vrijdag 10 jaar

De GSA-actiedag waarop de hele school hun steun voor sekse, gender en seksuele diversiteit kan laten zien door paars te dragen.

Lees verder

Bekende donor

De juridische kant van moeder(s) worden met behulp van een bekende donor: over het donorcontract, erkenning en ouderlijk gezag.

Lees verder

Niet vrouwelijk genoeg

Dilemma: 'Mijn vriendin wil dat ik mascara en lipstick gebruik, want het moet vrouwelijker. Hier heb ik zó geen zin in. Het past allemaal niet bij mij.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden