What You See Festival 2019: Dag 1

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 22 november 2019
Tijd: 19:30-00:00
Type: Festival
Website: https://whatyouseefestival.nl/#program

Locatie:

Naam: Theater Kikker
Straat: Ganzenmarkt 14
Postcode: 3512 GD
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

What You See Festival: Een eigentijds internationaal kunstenfestival over gender & identiteit in de haarvaten van Utrecht.


Van 22 t/m 24 november vindt het internationale en multidisciplinaire What You See Festival plaats. Net als vorig jaar haalt het festival een aantal bijzondere voorstellingen naar Utrecht die nog niet eerder in Nederland te zien waren. Naast films, performances, installaties, een symposium en meer beleef je tijdens deze editie exclusieve premières van Silvia Gribaudi (IT), Lanre Malaolu (UK), Carlos Pons Guerra (UK) en Poliana Lima (BR).


Met de choreografen en artiesten uit het programma neemt What You See Festival de - vaak ongeschreven - normen en regels rondom gender en identiteit onder de loep. De officiële opening op vrijdag 22 november bestaat uit de Nederlandse premières van Graces van Silvia Gribaudi (IT) en Elephant in the Room (+12) van Lanre Malaolu (UK) in Theater Kikker. De Italiaanse Silvia Gribaudi giet met gulle humor en radicale empathie de imperfecties van de mens in een kunstvorm voorbij clichés en uiterlijk vertoon. Geïnspireerd op het beeld The Three Graces (Antonio Canova 1812-1817), gaat ze samen met drie mannelijke performers op zoek naar een nieuwe invulling van het woord 'grace'.


 "Silvia is de Italiaanse profeet van het vrije lichaam. Geen tuimelend, gymnastisch lichaam, dat overeenkomt met kracht en spieren maar een echt vrij lichaam dat zichzelf heeft bevrijd van de verplichtingen waar zoveel culturen het toe heeft gedwongen." Quantescene!


Elephant in the Room is een korte solo van prijswinnend regisseur, choreograaf en performance artist Lanre Malaolu (UK). Hij verkent met fysiek theater, hiphop en spoken word de relatie tussen mentale problemen en de destructieve kracht van mannelijkheid. 


 "De olifant wordt nooit genoemd maar – op een prachtige manier – verbeeld." 


★★★★ The Stage


*Beeld: copyright van Camilla Greenwell*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ik mis je

'Ik jou ook,' tikte ik in. Ik voelde de tranen achter mijn ogen branden. Niet verzenden, niet verzenden. Mijn duim hing boven het knopje. | De vrouw op de brug, deel 25.

Lees verder

LHBTI en geloof

Aan het einde van de Regenboog: Nieuwe podcastserie met verhalen van LHBTI'ers en hun strijd en zoektocht met henzelf en de kerk.

Lees verder

Horoscoop juli 2020

Het is de hoogste tijd om korte metten te maken met constructies waar je ongelukkig van wordt en waar je verder toch geen kant mee op kunt. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden