IDAHOT viering 2020 op TV Rijnmond

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 mei 2020
Tijd: 10:00-12:00
Type: Groot Event
Website: http://www.rozevieringenrotterdam.com/?th_events=idahot-vespers-2019

Locatie:

Naam: TV Rijnmond
Straat: TV en Online
Postcode: TV en Online
Plaats: TV en Online

Omschrijving:

Ieder jaar op 17 mei wordt wereldwijd de IDAHOT viering gehouden. De IDAHOT viering is op de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Wereldwijd wordt dan aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.


De Rotterdamse IDAHOT viering 2020 zou eerst niet doorgaan, maar gelukkig kan het dit jaar wel op een andere manier. De viering wordt namelijk uitgezonden bij TV Rijnmond. De viering is te zien op zondagmorgen 17 mei in het programma Geloof in Rijnmond. De opname van de viering is in de week daarvoor in de Hoflaankerk. Het thema is Breaking the Silence. Tijdens de viering is een tolk gebarentaal aanwezig die de viering integraal vertaalt in gebarentaal. In verband met de beperkende maatregelen door het coronavirus is de opname zonder publiek.


Voorbeden gevraagd De IDAHOT viering is een gebedsdienst. Wij nodigen je daarom uit jouw voorbede in te sturen. Stuur je voorbede voor 16 mei aan info.rozevieringenrotterdam@gmail.com. De gebeden worden in viering opgedragen en een aantal voorgelezen. 


Tijdens de viering vertellen ook twee mensen over hun eigen ervaringen en is er muziek.


Geloof in Rijnmond


Wij zijn bijzonder blij dat we deze viering wordt uitgezonden via RTV Rijnmond en voor dit belangrijke onderwerp aandacht is. Geloof in Rijnmond is elke zondag te zien op TV Rijnmond vanaf 10:00 uur. De dienst duurt een half uur en wordt doorlopend herhaald tot en met 12:00 uur. Ook via rijnmond.nl en de Rijnmond-app is het programma te volgen.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Boerderij van Dorst

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. Elke week schieten twee collega's te hulp.

Lees verder

Verslaafd aan de liefde

Codependentie: Een verzameling strategieën die jij jezelf hebt aangeleerd en die je door de jaren heen bent gaan gebruiken om je staande te houden. Deel 1: Relatieverslaving.

Lees verder

Turks, queer en trots

Regiedebuut Ayla Çekin Satijn in première op Nederlands Film Festival: Beş vertelt het verhaal van een Turkse, queer vrouw die bang is niet geaccepteerd te worden door haar gemeenschap.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden