IDFA Queer Day 2020

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 23 november 2020
Tijd: 16:00-00:00
Type: Film
Website: https://www.idfa.nl/nl/info/bezoekersinfo-idfa-2020

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

IDFA Queer Day 2020


Van 18 november tot en met 6 december vindt het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Gelukkig heeft dit festival zich aangepast aan de verscherpte coronamaatregelen, waardoor zij veel films online kunnen aanbieden. Op 23 november is het festival volledig gewijd aan 'queer' onderwerpen, omgetoverd tot 'IDFA Queer Day 2020.' 


Bekijk het filmaanbod en de tijden hieronder. Voor meer informatie en kaartjes bestellen ga je naar https://www.idfa.nl/nl/info/bezoekersinfo-idfa-2020. 


23 november online


16:00 uur: Queer Day Shorts (Let My Body Speak, Son of Sodom, Unforgivable)


18:45 uur: Let My Body Speak & Silent Voice


21:00 uur: Showgirls of Pakistan


Over de films


Let My Body Speak


United Kingdom - 2020 - Madonna Adib - 10 min.


In dit korte egodocument van Madonna Adib staat haar lichaam centraal. Een lichaam dat al opgroeiend in Damascus naar meisjes verlangde, dat ongewenst borsten kreeg en dat werd bestraft omdat het zich niet voegde naar het regime. Iedere schooldag kreeg Adib slaag; ze weigerde op tijd te zijn voor het ochtendappèl waar leerlingen leuzen moesten scanderen ter meerdere glorie van de Ba’athpartij. In voice-over vertelt Adib over het trauma dat haar niet alleen fysiek maar ook mentaal beschadigde.


Son of Sodom


Colombia, Argentina - 2020 - Theo Montoya - 15 min.


English


Camilo Najar stond in de queer scene in Medellín en op social media bekend als ‘Son of Sodom’. In 2017 deed hij auditie voor de hoofdrol in de nieuwste film van Theo Montoya. Voor de camera vertelde Camilo eerlijk over zijn leven, zijn seksualiteit, zijn experimenten met drugs en de dood die hij niet vreest. Een week later stierf hij op 21-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne.


Unforgivable


El Salvador - 2020 - Marlén Viñayo - 36 min.


English


Hoewel hij van top tot teen onder de tattoos zit, heeft Geovanny een zachte, bijna kinderlijke uitstraling. Maar als hij vertelt hoe hij op zijn twaalfde bij de Barrio 18-bende ging als lid van een moordeenheid waar het afmaken van rivalen een sport was, wordt dat beeld ruw weerlegd door de gruweldaden die hij beschrijft. Met compassie toont deze korte film hoe hij met andere gays in een aparte cel leeft, afgeschermd van de rest van de gedetineerden.


Silent Voice


France, Belgium - 2020 - Reka Valerik - 51 min.


English


Khavaj, een jonge Mixed Martial Arts-vechter uit Tsjetsjenië, zit ondergedoken in België. Sinds zijn broer erachter is gekomen dat hij homo is, moet hij vrezen voor zijn leven. Door alles wat hij heeft meegemaakt is hij zodanig in shock dat hij zijn stem kwijt is.


Showgirls of Pakistan


Pakistan, Canada, United States - 2020 - Saad Khan, Anam Abbas - 106 min.


English


Doodsbedreigingen zijn aan de orde van de dag voor Afreen, Uzma en Reema, drie danseressen uit de provincie Punjab in Pakistan. Hoewel ze vele fans hebben – zowel in de zalen waar ze optreden als online – wordt hun vorm van broodwinning als een schande gezien door een meerderheid van de Pakistaanse samenleving. De vrouwen zijn mujra-dansers; een eeuwenoud maar tegenwoordig als vulgair beschouwd genre. Afreen danst vooral in theaters, Uzma wordt door haar manager naar privéfeesten gestuurd (vaak in het buitenland, zoals Dubai) en transgender Reema komt na een succesvolle carrière op het podium steeds moeilijker aan de bak. Alle drie hebben ze te maken met vooroordelen, strenge censuur en een uitermate vrouwonvriendelijk klimaat. Het belet ze niet voor zichzelf op te komen.


Meer over IDFA


Van 18 november tot en met 6 december viert IDFA de documentaire cinema: niet alleen in Amsterdam en online, maar ook in meer dan 40 filmtheaters door heel Nederland.


Op het ogenblik zijn de filmtheaters gesloten maar IDFA gaat ervan uit dat we op 19 november films in de zalen kunnen vertonen. Zowel in Amsterdam als in het hele land.


Op 9 november vanaf 12 uur staat het volledige programma online. Dan start ook de voorverkoop voor de online voorstellingen voor (dikke) vrienden.


Op donderdag 12 november start de reguliere voorverkoop voor alle online voorstellingen. We komen binnenkort met meer nieuws over de kaartverkoop in de theaters.


Online voorstellingen


Regulier tarief: € 7,00 | Kortingstarief: variërend van € 5,- tot € 6,-


Strippenkaart voor 5 online voorstellingen: € 30,00*


Strippenkaart voor 10 online voorstellingen: € 55,00*


Strippenkaart voor 20 online voorstellingen: € 100,00*


 


* Strippenkaarten zijn alleen voor online voorstellingen


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden