Habibi. Het lief en leed van lgbt-moslims

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 maart 2021
Tijd: 20:00-22:00
Type: Debat
Website: https://humanistischverbond.be/activiteiten/info-habibi-het-lief-en-leed-van-lgbt-moslims-online-boekvoorstelling-en-gespreksavond/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

'Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?' Op het eerste gezicht lijkt het misschien een tegenstrijdigheid. Het roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin.


Op basis van diepgaand onderzoek brengt Wim Peumans tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van de lgbt's. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde: iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.


De auteur Wim Peumans (1984) is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand (Johannesburg). Wim publiceerde twee bekroonde academische boeken over seksualiteit, migratie en religie. Met Een zachte anarchist schreef hij de biografie van zijn vader, politicus Jan Peumans.


Khalid Benhaddou is imam en onder meer directeur van CIRRA, coördinator Onderwijsnetwerk Islamexperten, voorzitter Platform Vlaamse Imams en Moslimdeskundigen en opdrachthouder Diversiteit aan de Universiteit Gent.


Jaouad Alloul is een multidisciplinair kunstenaar, artiest en ondernemer, die zich inzet voor lgbt-rechten in de islam en daarbuiten.


De moderator Raf Njotea is scenarist voor televisie en film, moderator en columnist (voor o.a. De Standaard, De Morgen), gespecialiseerd in taal, diversiteit en identiteit.


Inschrijvingen en info


Deelname is gratis. U kunt zich inschrijven via de website.


Op 16 maart ontvangt u een e-mail met de link voor de Zoom-sessie en verdere praktische info. 


Meer informatie: secretariaat@humanistischverbond.be, T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren).

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden