Online Dialoog - Amor fati

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 september 2021
Tijd: 19:30
Type: Overige
Website: https://poink.info/online-dialoog-amor-fati-zaterdag-25-september-2021/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Ga je graag met andere lesbische (LBTQ+) vrouwen het gesprek aan? De dialoog aangaan betekent: samen in gesprek zijn, praten met elkaar, luisteren naar elkaar. Dit keer rondom het thema Amor fati.
Amor fati betekent grofweg, omarm je lot. Verzet je niet tegen datgeen wat je niet kunt veranderen, maar onderga het zonder je ertegen te verzetten. Verzetten is immers zinloos en het kost je alleen maar energie. Het is echter wel de kunst om te kunnen onderscheiden wat nou je lot is en dus onveranderlijk, en wat omstandigheden zijn waar je wel invloed op kunt uitoefenen zodat het beter wordt.


Elk mens zal zich zo nu en dan afvragen ben ik gelukkig met de situatie waarin ik leef? Ben ik gelukkig met mezelf of kan het ook beter? Als ik mijn werk niet leuk vind, kan ik dan gaan bijscholen om iets leukers te gaan doen? Als ik niet gelukkig ben met mezelf, is het dan verstandig dat ik in psychotherapie ga? Of is het beter te accepteren dat je nooit àltijd gelukkig kunt zijn. Als ik niet gelukkig ben in mijn relatie is het dan verstandig om in relatietherapie te gaan? Of om weg te gaan, de relatie te verbreken? Of moet ik accepteren dat je altijd wel even ongelukkig bent in je relatie? Omarm je lot is ook actueel in de coronacrisis. Op verschillende manieren: moet je je laten vaccineren of hoort ziek zijn erbij? Of is de coronacrisis misschien wel door God gezonden zoals ze op de bible-belt zeggen en moet je je daar nooit tegen verzetten? Moet je je voegen naar de beperkingen die je opgelegd worden, of ga je daartegen in verzet? Omarm je de crisis of wil je er tegen vechten?


Amor fati staat centraal in de Dialoog van 25 september. Ieder mag zelf een voorbeeld aandragen waarin een kwestie speelde: is het iets wat ik moet aanvaarden – want het is mijn lot – of is het iets waar ik mee aan de slag kan, omdat ik het beter wil maken voor mezelf of voor anderen? Hoe bepaal je dat en wat heeft het je opgeleverd? Zoals altijd in de Dialoog is de regel dat we met respect naar elkaar luisteren en geen oordeel vellen. Juist de nieuwsgierigheid naar elkaar maakt de Dialogen zulke mooie gesprekken.


Bij inschrijving en bij de start van de Dialoog wordt nog eens de werkwijze uitgelegd maar hier alvast kort:
De Dialoog heeft vier fases:
1. Korte inleiding op het thema;
2. Voorstelrondje;
3. Ieder brengt een voorbeeld of situatie in rond het thema;
4. Wat neem je mee van deze dialoog?

Centraal in een dialoog staat het stellen van verdiepingsvragen. Zo kan de vertelster dieper ingaan op haar voorbeeld en daar de kern in naar boven halen. Die kern is vaak leerzaam voor alle deelneemsters.
Op de website van Poink kun je nog meer lezen over de opzet van een dialoog en hoe het online werkt.


Poink in Dialoog – Thema: Amor fati
Dialoogleider: Agnes
Datum: zaterdag 25 september 2021
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur – inloggen vanaf 19:00
Locatie: online via ZOOM (je ontvangt een link bij aanmelding)
Kosten: 1 euro per persoon
Maximum deelneemsters: 8
Aanmeldenpoinkindialoog@gmail.com


Kijk ook eens op onze Facebookpagina

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Financieel afhankelijk

'Als ik er de brui aan geef, raak ik niet alleen mijn vriendin, maar ook materieel veel kwijt. Het is potdomme net of ik een traditioneel heterohuwelijk zit.' #dilemma

Lees verder

ANNE+ is een verademing

'Een sympathieke en herkenbare film: Het is de makers absoluut gelukt om met ANNE+ meer positieve queer representatie op het grote scherm te krijgen. En prettige seks.'

Lees verder

Lesbische nunsploitation

'Benedetta is een soft erotische pornofilm die soms iets weg heeft van een grotesk, kluchtig middeleeuws drama, met de onmiskenbare visuele handtekening van Paul Verhoeven.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden