COC Songfestival #cocsf

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 27 november 2021
Tijd: 19:30-22:30
Type: Muziek
Website: https://songfestival.coc.nl/?page_id=1145

Locatie:

Naam: Theater de Kom
Straat: Stadsplein 6
Postcode: 3431 LZ
Plaats: Nieuwegein
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

COC Songfestival 2021 op 27 november in Nieuwegein


Het COC Songfestival zal in 2021 alsnog plaatsvinden in Theater DE KOM in Nieuwegein. Dat werd bekendgemaakt tijdens de vervangende online show ‘COC Songfestival: Sound Of Our Harmony’. Deze show kwam dit jaar in de plaats van de reguliere editie, die werd geannuleerd vanwege de coronacrisis. De 26ste editie van het COC Songfestival zal op zaterdag 27 november 2021 worden georganiseerd door COC Midden-Nederland. 


Om 20.00 uur startte via livestreams op Facebook en YouTube de online show ‘COC Songfestival: Sound Of Our Harmony’ die gold als vervanger van de reguliere editie van de jaarlijkse ‘regenboogliedjes’ wedstrijd van COC Nederland. Tijdens de show waren er muzikale optredens van onder andere een aantal oud-deelnemers en winnaars van het COC Songfestival, theatermaker Rikkert van Huisstede, muzikaal duo Kopje Onder, social media fenomeen Orgel Joke, muzikaal talent Jordan Roy en operazangeres Francis van Broekhuizen. De show, die werd gemaakt door een productieteam van COC Midden-Nederland en het landelijk team COC Songfestival, is momenteel nog online terug te kijken. 


Nieuwegein


Tijdens de show waren er ook interviews met onder andere de Nieuwegeinse wethouder Marieke Schouten en Carmen Zuidema van Theater DE KOM. Het was de bedoeling dat het festival dit jaar was gehouden in het Nieuwegeinse theater. In het interview met de wethouder bleek dat zij vurig hoopte dat het festival volgend jaar alsnog zou gaan plaatsvinden in Nieuwegein. “Wees van harte welkom in Nieuwegein”, aldus Schouten. 


In het gesprek met Carmen Zuidema van Theater DE KOM bleek dat het theater zich direct na de winst van COC Midden-Nederland had gemeld als mogelijke locatie voor het festival. “We waren gelijk enthousiast toen we hoorden dat het naar Midden-Nederland kwam. We dachten gelijk: dit is te gek, dit willen we heel graag doen”, aldus Zuidema. 


COC Songfestival 2021


Aan het eind van de online show had presentatrice Maaike Timmerman, bekend van Goedemorgen Nederland, contact met Laura van Nieuwenhuijze (voorzitter COC Midden-Nederland) en Simon Timmerman (landelijk team COC Songfestival). Zij konden onthullen dat de 26ste editie van het COC Songfestival alsnog gaat plaatsvinden in Theater DE KOM in Nieuwegein en wel op zaterdag 27 november 2021.


Waar: Theater de Kom, Nieuwegein


Aanvang: 19.30 uur


Start show: 20.00 uur


Verwachtte eindtijd show: 22.30 uur


Afterparty vanaf 22.30 uur in het theatercafé!


Tickets: € 16,50 per ticket


COC leden: € 12,50 (hou het ledennummer, tijdens het bestellen bij de hand en neem je COC-ledenpas mee naar de voorstelling wanneer je kiest voor ledenprijs. Hier wordt om gevraagd bij binnenkomst.) 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Gender en zelfbeschikking

Transgender en intersekse personen moeten eerst naar een arts of psycholoog voor een officiële verklaring om geslachtsvermelding te kunnen wijzigen. 'Daar is geen enkele reden voor.'

Lees verder

Wie gaat er trouwen..?!

The L word Generation Q seizoen 3 gaat in première later dit jaar! Op de eerste pagina van het script staan allerlei mysterieuze aanwijzingen over de verschillende verhaallijnen.

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Zichtbaarheid en verbinding: Films en een amuserend en verdiepend randprogramma op het QFFU. 'Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden