Poink Online Dialoog - thema Kantelpunten

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 december 2021
Tijd: 19:30
Type: Overige
Website: https://poink.info/poink-online-dialoog-kantelpunten-zaterdag-18-december-2021/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Ieder mens heeft momenten in het leven waarop het leven zo’n andere wending neemt dat je niet meer terug kunt naar hoe het was. In de psychologie noemen ze dat ‘points of no return’. Als het eenmaal is gebeurd, is er geen weg meer terug. Dat kunnen hele praktische stappen zijn zoals je huis verkopen of een diploma halen. Maar het kan ook iets zijn wat je denkt of wat je voelt. Je laat een gedachte toe of je laat een gevoel toe en je kunt niet meer terug. Het is een deel van de werkelijkheid geworden; de geest is uit de fles. Het moment van realiseren is een kantelpunt. Maar kantelpunten kunnen je ook overkomen. Als zich een grote verandering in je leven voordoet, bijvoorbeeld je relatie gaat uit, of je partner overlijdt, dan zal het leven daarna nooit meer hetzelfde zijn. Heb je zelf ook ervaringen met kantelpunten en vind je het interessant om met andere vrouwen die van vrouwen houden over zulke kantelpunten te praten, doe dan mee aan de Dialoog van 18 december.


Zoals altijd in de Dialogen is de regel dat we met respect naar elkaar luisteren en geen oordelen vellen. Juist de nieuwsgierigheid naar elkaar maakt de Dialogen zulke mooie gesprekken. Bij inschrijving en bij de start van de Dialoog wordt nog eens de werkwijze uitgelegd maar hier alvast kort:


De Dialoog heeft vier fases:
• Korte inleiding op het thema
• Voorstelrondje
• Ieder brengt een voorbeeld of situatie in rond het thema
• Wat neem je mee van deze Dialoog?


Centraal in een Dialoog staat het stellen van verdiepingsvragen. Zo kan de vertelster dieper ingaan op haar voorbeeld en daar de kern in naar boven halen. Die kern is vaak leerzaam voor alle deelneemsters.


Lees hier meer over elkaar online ontmoeten bij Poink en over De Online Dialoog.


Poink Online Dialoog (Kantelpunten)
Wanneer: 18 december 2021
Tijdstip begin: inloggen vanaf 19.00 uur
Duur dialoog: van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur
Pauze: om 20.45 uur
Hoe: met Zoom (je ontvangt een link bij aanmelding)
Aanmelden viapoinkindialoog@gmail.com
Maximum deelneemsters: 6
Dialoogbegeleider: Agnes


Poink is voor vrouwen die van vrouwen houden. Je bent wel of niet uit de kast, je bent zeker van je zaak of je twijfelt nog, je bent pan, queer, bi, lesbisch, trans of je hebt geen idee. Je bent van harte welkom.


Kijk ook eens op onze Website www.poink.info, Facebookpagina en Instagram.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De Geliefden

Debuut Willemijn Kranendonk: Jacqueline en Rosa hebben als twintigers een intense relatie maar gaan uit elkaar. Veertig jaar later kijken ze terug. Hebben ze de juiste keuzes gemaakt?

Lees verder

Hindostaans & Queer

Zichtbaar mét trots: We spraken vier powervrouwen over hun energieke strijdkracht, coming-out, religie en taboes. Samen strijden zij voor samenhorigheid en zichtbaarheid binnen én buiten de Hindostaanse gemeenschap.

Lees verder

Morgen ben ik weer alleen

'Ik wil haar liefde maar voor één nacht.' Jasha Eliane (21) bracht een nieuw nummer uit, over de korte liefde tussen twee vrouwen. 'Een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden