Genderpraatjes

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 31 januari 2022
Tijd: 15:00-17:00
Type: Overige
Website: https://genderpraatjes.nl/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Jongeren kunnen voor steun en vragen over gender terecht bij de nieuwe hulplijn Genderpraatjes.


Je kunt bij Genderpraatjes terecht voor steun wanneer je het moeilijk hebt, maar ook als je gewoon even iemand zoekt om mee te praten. Daarnaast kun je terecht met vragen over transitie en behandelingen, maar ook over daten of je genderexpressie. De jongerenlijn is bijna elke schooldag bereikbaar van 15:00 tot 17:00 uur en van 19:00 tot 21:00 uur.


De jongerenlijn Genderpraatjes richt zich hoofdzakelijk op jongeren die transgender, non-binair, of nog zoekend zijn. Deze jongeren vinden tot nu toe weinig aansluiting bij bestaande hulplijnen en informatiebronnen. Genderpraatjes is uniek omdat jongeren altijd iemand treffen die ervaringen met de beller kan delen, er zitten namelijk alleen getrainde ervaringsdeskundige vrijwilligers achter de lijn. Juist voor jongeren die worstelen met problemen die zij niet kwijt kunnen in hun omgeving, staat de jongerenlijn klaar.


De vrijwilligers achter Genderpraatjes.nl hebben naast gedeelde ervaring ook actuele en betrouwbare kennis van de transgenderzorg. Door de sterk veranderende zorg is het voor jongeren extra moeilijk om de weg te vinden. Medewerkers van de jongerenlijn kunnen dan ook helpen met inzicht geven in de mogelijkheden.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden