FemTopia - Internationale Vrouwendag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 maart 2022
Type: Groot Event
Website: https://www.womeninc.nl/agenda/femtopia-internationale-vrouwendag

Locatie:

Naam: Pakhuis de Zwijger
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Het is 2022 en we maken de balans op: Nederland staat op plek 31 van de Global Gender Gap Index. Kortom, nog lang niet het FemTopia waar we van dromen: een vrouwvriendelijke, inclusieve en toegankelijke wereld waarin iedereen op waarde wordt geschat en gender er misschien zelfs niet meer toe doet. Na jaren van hard werk, vele wielen die zijn uitgevonden en sterke schouders om op te staan, zijn we inmiddels in de vierde feministische golf aanbeland. Een intersectionele en activistische golf, die bestaat uit vele stemmen met verschillende prioriteiten, maar één gezamenlijk doel: een gelijkwaardig land waarin vrouwen willen en kunnen wonen, leven, werken, zorgen, genieten, uitblinken en liefhebben.


Op 8 maart nodigen we jullie – oude rotten in het femi-vak, de harde kern van de strijd voor gelijkheid, new kids on the block en alle andere nieuwsgierige aagjes – uit in Pakhuis de Zwijger om Internationale Vrouwendag te vieren en FemTopia stukje bij beetje vorm te geven. Verwacht feminisme, feest en eindelijk weer fysiek flaneren!


Meer info, aanmelden & wat je kunt verwachten: 


https://www.womeninc.nl/agenda/femtopia-internationale-vrouwendag 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden