Alkmaar Pride 2022

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 mei 2022
Tijd: 14:30-22:00
Type: Festival
Website: https://www.alkmaarpride.nl/agenda/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Na twee jaar een online Alkmaar Pride, mogen we weer! En dat gaan we doen ook! Op zaterdag 28 mei zal een kleurrijke stoet weer door de Alkmaarse grachten varen.


Het is helaas niet vanzelfsprekend dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. De gebeurtenissen in de wereld laten zien dat er nog een lange weg te gaan is. Gelukkig is er veel steun en acceptatie. Laten we lief zijn voor de wereld, voor onszelf, elkaar en de omgeving. Daarom ons thema: “Free to be... Equality”. Het is tijd om aandacht te besteden aan diversiteit, genderidentiteit en ons zelfbeschikkingsrecht.


Vanaf dit jaar weer een hele week in plaats van een weekend, bomvol activiteiten! Om dit mogelijk te maken werken we nauw samen met COC NHN. Daarnaast zijn we trots om mede te delen dat ons bestuur afgelopen jaar is uitgebreid. We hebben gedurende de Pride Week van 21 tot en met 29 mei een gevarieerd programma, met naast de botenparade op 28 mei onder andere roze films in samenwerking met Filmhuis Alkmaar, een literaire middag in de Wijkboerderij, een roze wandeling en meerdere feesten waaronder een foute bingo en het eindfeest in samenwerking met Style Party. Voor het volledige en actuele programmaoverzicht verwijzen wij naar onze website: www.alkmaarpride.nl.


Wij kijken enorm uit naar onze Alkmaar Pride, die dit jaar begint op zaterdag 21 mei om 15.00 uur (verzamelen vanaf 14.30 uur) voor het Stadhuis van Alkmaar. Hier start de Pride Walk richting de Regenboogbank op de Bierkade. De voorzitter van COC Nederland, Astrid Oosenbrug zal de Pride Week feestelijk openen.


Laten we er samen een mooie Pride van maken!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrouwen en voetbal

Op 2Doc zie je de documentaire Copa 71, die het bijzondere verhaal vertelt van een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat volledig uit de sportgeschiedenis moest verdwijnen.

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Verliefd op een man

'Eerlijk gezegd lig ik compleet overhoop. Altijd gedacht dat ik 100% lesbienne was, maar sinds de komst van een nieuwe mannelijke collega ben ik hopeloos verliefd op hem.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden