Homoseksualiteit in en rond WOII

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 maart 2023
Tijd: 15:00-17:00
Type: Debat
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/homoseksualiteit-in-en-rond-woii/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Ongeveer drie jaar geleden is de subsidieaanvraag van IHLIA voor het project Homoseksualiteit in en rond de Tweede Wereldoorlog. Digitalisering en ontsluiting collectie IHLIA LGBTI Heritage door het Mondriaan Fonds toegekend.


IHLIA is verheugd om te melden dat we het project met groot succes hebben af kunnen ronden.


Om hier bij stil te staan organiseert IHLIA een feestelijke bijeenkomst waarin we de resultaten van dit project zullen presenteren.


Aan het programma van deze middag wordt nog gewerkt, maar in ieder geval zullen we aandacht besteden aan een artikelenbundel over de bijzondere fotocollectie van Gerrit Jan Vos en een podcast die we naar aanleiding van dit project gestart zijn.


Ook is er een panelgesprek waarin de vindbaarheid van materiaal over lhbti in de Tweede Wereldoorlog centraal staat: Waar loop je als organisatie tegenaan als het gaat om dit materiaal, hoe moet je überhaupt zoeken?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Ex over de vloer

Mijn nieuwe vriendin beschouwt haar ex als goede vriendin, en ze is de tweede mama van de kinderen. Ze moet altijd welkom zijn, vindt ze. Het zint me niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Goeie bestemming

'Die doos gaat eruit. We gaan van dit hele drama een museumstuk maken.' Willy had het helemaal uitgedacht. 'Kijk, hier gaan we morgen heen, je mag mee als je wilt.' - Fran & The City

Lees verder

Vrouw uit de kast

Stella Heman nam het platform over: 'Ik help heel graag mensen die met zichzelf in de knoop zitten en hun geaardheid willen onderzoeken, of die steun nodig hebben bij het uit de kast komen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden