Homoseksualiteit in en rond WOII

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 maart 2023
Tijd: 15:00-17:00
Type: Debat
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/homoseksualiteit-in-en-rond-woii/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Ongeveer drie jaar geleden is de subsidieaanvraag van IHLIA voor het project Homoseksualiteit in en rond de Tweede Wereldoorlog. Digitalisering en ontsluiting collectie IHLIA LGBTI Heritage door het Mondriaan Fonds toegekend.


IHLIA is verheugd om te melden dat we het project met groot succes hebben af kunnen ronden.


Om hier bij stil te staan organiseert IHLIA een feestelijke bijeenkomst waarin we de resultaten van dit project zullen presenteren.


Aan het programma van deze middag wordt nog gewerkt, maar in ieder geval zullen we aandacht besteden aan een artikelenbundel over de bijzondere fotocollectie van Gerrit Jan Vos en een podcast die we naar aanleiding van dit project gestart zijn.


Ook is er een panelgesprek waarin de vindbaarheid van materiaal over lhbti in de Tweede Wereldoorlog centraal staat: Waar loop je als organisatie tegenaan als het gaat om dit materiaal, hoe moet je überhaupt zoeken?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Noodtoestand in de VS

'Onze community is in gevaar. De golf van dreiging in het land veroorzaakt steeds meer haat, homofobie en transfobie, wat uiteindelijk een risico vormt voor de veiligheid van iedereen.'

Lees verder

1 op de 90

Beelden en verhalen van intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar oud: Biologisch geslacht is een spectrum met oneindig veel variaties, waar veel meer bekendheid over moet komen.

Lees verder

Rainbow marketing

Timing, inlevingsvermogen, overgevoeligheden en intentie: Het uitdragen van LHBTQI+-vriendelijkheid is zo simpel nog niet. Wanneer doe je het goed (of fout)?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden